Stilling: helse > tann >

øvelser for menn over 50

   Behovet for å utøve reduseres ikke med alderen. Faktisk, til menn over 50 må trene regelmessig for å opprettholde styrke, utholdenhet og balanse enda mer enn sine yngre kolleger. Den gode nyheten, spesielt for de menn som allerede har vært trener regelmessig, er at kjernen trenger ikke endres med alderen. Selv for dem menn uten en historie med trening, er 50 ikke for sent å starte et program, men du bør alltid konsultere lege før du begynner på et treningsprogram regime. Nøkkelen er å plukke en rutine du liker, men sørg for at den inneholder følgende elementer:

Styrke

Det er en myte at folk i 50-årene er i stand til å bygge muskelmasse. The American College of Sports Medicine anbefaler at menn over 50 kan styrketrening to-tre ganger i uken. Dette inkluderer åtte til 10 øvelser, med om lag åtte til 12 repetisjoner hver, som styrker armer, skuldre, bein og mage. Bruk frie vekter, som for eksempel manualer, eller vekt maskiner, og starte med en lett vekt, bygge opp til å finne den høyeste vekten du kan bruke for å fullføre treningen uten å bli utmattet før den siste repetisjonen. Legg vekter som du utvikler styrke og kan utføre øvelser uten tretthet. I tillegg vurdere aktiviteter som roing, turgåing, kampsport og sykling, som alle bidrar til å bygge styrke.

Endurance

Aerobic øvelser øker hjertefrekvensen og bygge utholdenhet. Menn over 50 bør prøve å passe ca 30 minutter med aerobic trening inn i timeplanen deres i minst fem dager i uken for optimal hjerte helse. Dette kan gjøres gjennom en rekke aktiviteter-fotturer, dans, svømming, en rask gange, sykling, tennis og volleyball, for eksempel-så velg de du liker mest. Hold styr på pulsen. Menn i 50-årene bør ha som mål å holde sine hjerte priser mellom 85 slag per minutt og 145 slag per minutt når du trener, ifølge American Heart Association. For menn eldre enn det, er tommelfingerregelen å holde pulsen under maksimalt 220, minus alderen din. For å beregne pulsen, ta pulsen i 10 sekunder og multipliser det med seks.

Fleksibilitet og balanse

Menn over 50 kan opprettholde og utvikle sin fleksibilitet og balanse gjennom enkle stretching og holdning øvelser. Opprettholde balansen når du alder er spesielt viktig å unngå farlige fall. Gjør statiske strekninger av alle muskelgrupper, holder strekker seg ca 20 sekunder uten spretter. Arbeid i noen holdning teknikker. Prøv å stå på ett ben i 30 sekunder, eller prøve å gå tvers over rommet holder en bok på hodet. Hvis du vil ha enda større fleksibilitet, vurdere å bli en yoga eller tai chi klasse, som henvender seg til folk i alle aldre.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------