Stilling: helse > tann >

rev disk behandling

   Brudd disker er en vanlig skade knyttet til aldring. Ryggraden består av 33 ryggvirvler atskilt av tøffe brusk disker. Rundt hver disk er et hardt ytre skall, og inne at en geléaktig væske. Hver vertebra og disk omgir nervene i ryggmargen. Unge mennesker av og til lider av en sprukket disk ved betydelig skade eller ulykke. Eldre mennesker finner de kan sprekke disker lettere fordi væsken inne i disken begynner å avta etter hvert som vi alder

Behandlende sprukket disker Begynner med Prevention

sprukket disker har flere årsaker. Disse inkluderer plutselige slag som knuser disker, løfte eller bære noe som er for tung, og repeterende bevegelser som slites ned disker over tid.

Degeneration knyttet til aldring gjør disken svake, men det er bevegelse som teknisk forårsaker skaden. For å unngå brudd disker, lære å løfte og bære objekter bruke beina mer i stedet for bare ryggen din, og hvordan å balansere belastning så du ikke lener som du løfte og flytte tunge gjenstander. Vær oppmerksom på repeterende bevegelser som forårsaker ryggen å verke, og posisjoner du holder i lang tid. For eksempel sitter med dårlig holdning i mange timer hver dag kan gjøre stor skade på ryggraden.

Det er viktig å merke seg at det å ha en sprukket disken ikke utelukke deg fra å ha en andre eller tredje skadet disk over tid. Faktisk er det nettopp det motsatte.

Fleste sprukket disker Heal på egenhånd

De fleste brudd disker, ubehandlet, vil lege på egenhånd så lenge den atferden som forårsaket dem er avsluttet. Det er viktig å forstå at disken og ryggvirvlene er ikke kilden til smerte fra et sprukket disk. Smerten kommer fra trykk mot ryggmargen fra skadet disk. Som disk helbreder, forsvinner smerten. Denne healing prosessen kan ta inntil seks måneder, og i denne tiden leger fokus på smerter kontroll.

Behandling kan være smerte medisiner, muskelavslappende, øvelser for å lindre presset, og sterke anbefalinger til hvile til skaden er helbredet. Deretter, øvelser for å styrke mage og rygg kan bli foreslått, eller fysioterapi kan være foreskrevet, for å sikre at kroppen er forberedt på å hindre reinjury.

Kiropraktorer kan tilby Pain Relief

Kiropraktorer ikke er leger som har gått til medisinsk skole eller bosted, men de har ofte omfattende opplæring i behandling av ryggproblemer. Kiropraktorer bruker hendene til å manuelt justere ryggraden, og av og til bruke utstyr til å hjelpe strekke kroppen for å fjerne trykket fra ryggraden. Mange mennesker med sprukket disker finne kiropraktorer kan tilby rusfrie smertelindring fra ryggsmerter.

Det er viktig å merke seg at kiropraktisk behandling skal ikke forårsake smerte. Over-aggressive manipulering av ryggraden og ryggen kan føre til alvorlig personskade.

Surgery

I om lag 10 prosent av tilfellene, er kirurgi nødvendig for å løse problemene med sprukket disker. Dette skjer vanligvis når disken har vært så skadet at den ikke lenger danner en barriere mellom to ryggvirvler. I dette tilfellet, kan ryggvirvlene sikres slik at de ikke lenger bevege seg i forhold til hverandre. Dette bidrar til å eliminere smerte, men også reduserer mobilitet.

Kirurgi for en sprukket disk fokuserer vanligvis på å fjerne skadet disk materiale fra mellom ryggvirvlene. I noen tilfeller kirurgi vil kreve endring av ryggvirvlene selv.

De fleste leger vurdere operasjon en siste utvei for behandling av brudd disker fordi det er alvorlig risiko forbundet med prosedyren, og det koster-både økonomisk og i utvinning tid -. kan være uoverkommelige

Glucosamin og Chondroitin Sulfate?

Noen studier har antydet at glukosamin og kondroitin sulfat kan bidra til å forhindre degenerering av disker over tid, noe som bidrar til å avverge brudd disker. Snakk med legen eller apoteket om bruk av disse over-the-counter tilskudd hvis du ofte lider av brudd disker.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------