Stilling: helse > tann >

helserisiko av mugg

   Tenk deg å gå inn i et hjem i fuktig, varmt vær. Tenk deg at hjemmet var stengt for en periode, som kanskje en sommer hjemme. Inne i hjemmet, vil du sikkert lukter noe muggen, gammel så vel som føler en tung, tykk luft. Dette er alle forårsaket av mold, som er det mugg er. Lukten og følelsen av mugg, derimot, er ikke det eneste problemet det skaper. For mange, kan mugg være et mareritt som det er vitenskapelig bevist å forårsake pusteproblemer, allergier og andre plager

Hva er mugg

Mold sporer er i lufta hele tiden og når de lander på et fuktig sted i varme forhold, vil de begynne fôring og voksende hvor de lander. Mold er en lodden vekst som trenger varme, fuktige forhold for å leve. Følgelig ville innendørs områder som er høye i fuktighet i et varmt klima være en ideell bakken for mugg å trives. Mugg, dersom forholdene fortsatt fuktig og varm, vil fortsette å vokse og til slutt, føre et bredt utvalg av luftveiene plager.

allergier og mugg

Om lag 15 prosent av amerikanerne er allergisk mot mugg, som forårsaker alvorlige reaksjoner som høysnue, kløe, nese og hals irritasjon og lunger. Disse forholdene kan vedvare hele tiden den enkelte er utsatt for mugg, og i noen tilfeller, selv etter at han eller hun forlater det. Medisinering er vanligvis nødvendig for en reaksjon å avta. De som ikke lider av allergi kan også oppleve allergi-lignende symptomer fra mugg.

Mugg og Astma

Mugg regnes som en av de beste triggere for astmatikere. Sporene agitere bronkiene, og få dem til å stramme. Airborne muggsoppsporer som trenger inn i lungene kan forårsake astma-lignende symptomer selv hos personer som ikke har astma, men har blitt utsatt for mugg over lang sikt. Kortpustethet, pustevansker eller pust ut og uro er alle symptomer på mugg eksponering.

Mugg og immunsystemet

Disse sporer ikke bare plage de med allergi og astma, men også kan lage et stort problem for dem personer med svekket immunforsvar. Mugg kan forårsake infeksjoner i disse individene, som krever umiddelbar medisinsk behandling. Den luftbårne sporer går inn i lungene og hvile der, som fører til infeksjoner.

Andre Helse Bekymringer

Mugg kan også forårsake hudirritasjoner hos friske individer. En slik irritasjon er fotsopp, som er forårsaket av mold spores, så foten gir en fuktig og varmt sted for mold å trives. Mugg kan også føre til hudirritasjoner som inkluderer, men er ikke begrenset til, kløe, rødhet og flassing.

Bli kvitt mugg

Den beste måten å bekjempe mugg er å kontrollere fuktigheten ble rammet området. Husk, mugg trenger fuktighet for å leve, å fjerne det ville være å ødelegge den. Det er avfuktere tilgjengelig som trekker fuktighet ut av luften. Som for de berørte områdene, er bleke en sikker måte å ødelegge mugg, selv om et mindre giftig cleanser kan være effektive også. Vær på vakt mot sommeren boliger som har sittet ubebodd og lukket opp, da disse er oppvekststeder for mold. Før opptar en sommer hjemme, ville den ideelle situasjonen være å ha en avfukter som kjører året rundt, okkupert eller ikke.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------