helse > tann >

kronisk rennende nese hos voksne

Posted by:  Øyvind Werrum    oppdatert: 2012-02-28
Rennende nese, som også kalles rhinoré, er vanligvis ikke en grunn til medisinsk bekymring, men det kan være irriterende og distraherende når tilstanden blir kronisk. Alle kan utvikle en kronisk rennende nese, og heldigvis, det er mange måter å håndtere og behandle symptomene og hindre dem fra å vende tilbake når de er borte. Vurder denne informasjonen fra National Library of Medicine, Mayo Clinic og American Academy of Allergy, Asthma og immunologi om kronisk rennende nese hos voksne

Symptomer

Voksne med kronisk rennende neser kan også ha sår hals fra postnasal drypp at resultatene fra den ekstra slimet nedover halsen. Hoste og nysing er andre symptomer på en rennende nese, og symptomene kan bli verre mens du ligger nede på natten. Voksne med kronisk rennende nese kan merke mengde utflod er verre om våren og sommeren når pollen og mugg teller er høyere.

Årsaker

Voksne som har flerårige rhinitt kan utvikle en kronisk rennende nese sammen med kroniske stuffiness og hyppig nysing. Folk som har årelang allergi for støv eller kjæledyr dander, eller som er utsatt for irriterende stoffer som tobakksrøyk eller rengjøring sprayer også kan ha en kronisk rennende nese. Voksne infisert med luftveisvirus som en forkjølelse eller influensa, eller som har sinus lidelser kan også ha kronisk rennende neser.

Komplikasjoner

Voksne med kronisk rennende neser kan lide av komplikasjoner som en skurrende eller hes stemme pga slim kjører ned i halsen. De kan også ha problemer med å sove og kan utvikle øret eller bihulebetennelse hvis slim i nesen er ikke i stand til å gå ut av bihulene og nesegangene.

Hjem tiltak

Personer med kronisk rennende neser kan være i stand til å behandle symptomer hjemme ved hjelp av naturlig eller alternative rettsmidler. Vanning nesen med saltvann spray eller neti potten kan hjelpe få slim ut. Å bo godt hydrert med ikke-alkoholholdige, ikke-koffeinholdige drikker eller vann kan fremme tynning av slim. Heve hodet med ekstra puter kan hjelpe behandle rennende neser som er verst om natten.

Medisinske behandlinger

Mennesker med en kronisk rennende nese som forstyrrer normale daglige aktiviteter kan trenge medisinske behandlinger. Over-the-counter eller reseptbelagte medisiner som antihistaminer kan redusere mengden av slim og slimhinneavsvellende midler kan bidra til å tynne slim. Mennesker som har kronisk rennende neser er forårsaket av bakterielle infeksjoner kan trenge behandling med antibiotika, og rennende neser forårsaket av sinus-eller nasal lidelser kan kreve kirurgi for å fjerne symptomer.

Forebygging /løsning

Unngå stoffer som irriterer nesen kan hjelpe å hindre slimproduksjon som fører til at nesen til å kjøre. Folk som er rundt barn eller arbeide i medisinske innstillinger bør følge riktig hånd-vask og hygiene prosedyrer for å hindre luftveisinfeksjoner. Personer med allergi kan vurdere bilder eller daglig medisiner for å unngå å få en kronisk rennende nese.