helse > tann >

kur for rennende nese

Posted by:  Christian Boreg Lars    oppdatert: 2012-04-30
En rennende nese forårsaket av en kald, slim opphopning eller en allergisk reaksjon er en av de vanligste klagene noensinne. Når du har en kald, produserer nesen ekstra slim for å bekjempe bakterier. I tilfelle av allergi, er allergener behandlet av nesen som bakterier, og nesen produserer ekstra slim å skylle dem ut, noe som fører til en rennende nese. Selv om det er ingen magisk pille for denne tilstanden, er det noen ting du kan prøve å hjelpe deg å få lindring av symptomene og hjelpe deg til å føle bedre

væskeinntak

Som du vil miste mye vann fra kroppen din når du har en rennende nese, må du fylle opp med som mistet vannet med så mange væsker som du kan drikke. Har supper, buljong, grønn te, lime vann og juice med vitamin C, som også vil hjelpe deg å kjempe kaldt. Drikk minst 10 glass vann hver dag, og sikre at urinen har en lys farge.

Medisinering

Hvis du er i vane med dukker over-the-counter piller for lindring, prøv antihistaminer som Claritin og Allegra, tilgjengelig på alle apotek. Hvis disse føle deg trøtt og treg, spør din primære-omsorg lege for en resept nonsedating stoffet. Unngå å ta for mange medisiner samtidig. Ta medisin som behandler aktuelle symptomet du lider på grunn av allergi din. Noen ganger en muntlig decongestant kan hjelpe, også. Også, hvis du er på noen faste medisiner, bør du kontakte lege i tilfelle noen av medisiner kan være årsaken til rennende nese. Bortsett fra en nese spray, er en av de sikreste og beste medikamenter du kan få med en resept Cromolyn, som virker ved å stabilisere nesen celler og hjelpemidler dem i å tilby motstand å kontakte allergener. Når slike medisiner svikter, kan legen foreslå steroide narkotika eller allergi injeksjoner for å behandle alvorlige tilstander.

Sinus Cures

Noen ganger en infeksjon i bihulene fører til at nesen blir vassen. I slike tilfeller kan legen anbefale en nasal douche. Bruk hjemmelaget saltholdig vann ved å blande 1 /4 ts. av salt med 4 oz. av vann, eller bruk butikk-kjøpte variasjon. Sett vannet i kopp håndflaten din, snuse den gjennom nesen og blåse den ut gjennom et nesebor, en om gangen. Dette vil lindre bihulene og gi lindring fra rennende nese. Du bør også huske å ikke blåse for hardt gjennom nesen hvis ørene blir blokkert. Steam inhalasjon er en annen måte å takle dette problemet.

Generelle tiltak

Bruk en luftfukter om natten for å fukte din neseslimhinnen. Gjør det til en vane å rense luftfukteren hver dag med eddik for å hindre dannelse av mugg eller sopp. Spise varm, krydret mat, eller slippe litt oppvarmet sennep olje i ett nesebor av gangen, har vært kjent for å hjelpe, også. Hvis du er i vane å trene regelmessig, stopper ikke fordi du har en rennende nese. Hvis du ikke har feber eller ikke har kraftig hoste, gå eller gjøre lette øvelser for å vekke kroppen i aktivitet, og hjelpe dem kjempe mot den kalde bedre. Hvis du vet du er allergisk mot visse matvarer eller planter som fører til at nesen til å kjøre, unngå dem for enhver pris. Hold støvet nivå ned i alle møbler, sengetøy, håndklær og skap områder ved en vanlig rengjøring regime.