Stilling: helse > tann >

er luftrensere ikke bra for barn?

   Å ha barn kan noen ganger være en stinkende affære. Mellom bleier, ulykker, og en og annen mage problemet, kan husene fylles med lukter vi ønsker å dekke. Luftrensere er ett alternativ, men de er de sikreste for barna

Historie

Air frisket er ikke en ny idé. For de siste 2000 år elementene er brukt til parfyme luft fra floral elementer som lavendel til krydder som kanel. De luftrenser slik vi kjenner den ble introdusert i 1948. Det brukt teknologi fra det militære for dispensering insektmidler, som leverte en fin tåke. Dette formatet ble grunnlaget for industrien og ved begynnelsen av 1950, hadde mange bedrifter begynt å legge lukt motvirke kjemikalier til spray. Disse kjemikaliene inkluderte estere, longchain aldehydesm, og pre-polymerer.

Funksjon

Gjennom årene har luftrensere blitt populært og brukes i mange hjem. De er ofte markedsføres med begrepet deodorizing og rengjøring av luften vi puster. Luftrensere er merket med informasjon om de er naturlige og ikke-giftig. Men mange luftrensere inneholder skadelige kjemikalier, noe som kan være farlig for helsen.

Effekter

I 2007 begjærte flere grupper etater til å regulere luftrenser bransjen. Disse gruppene inkluderte Natural Resources Defense Council, Sierra Club, Alliance for Healthy Homes og Nasjonalt Senter for Healthy Housing. Deres bekymring er at luftrensere tilbyr ingen konkrete helsemessige fordeler, men inneholder skadelige kjemikalier.

Hensyn

Air fresheners kan inneholde skadelige kjemikalier som benzen, formaldehyd og ftalater, som er en gruppe kjemikalier som kan forstyrre hormonsystemet. Ifølge Time. com, studier med rotter og mennesker foreslå høy eksponering for visse typer ftalater kan forårsake kreft. Viktigst, har ftalater vært knyttet til utviklings-og sex hormon forandringer som inkluderer nedsatt testosteron og sperm nivåer, sammen med misformet kjønnsorganer hos spedbarn. Det amerikanske Food and Drug Administration har ingen forskrift om bruk av ftalater, og krever ikke produkter å label ftalat innhold nivåer.

Advarsel

Delstaten California har regler som trådte i kraft 1. januar 202C som forby bruk av ftalater i produksjon av spedbarn leker og barnepass elementer som kan plasseres inn i et barns munn. Dette regulerer ikke mengden ftalater brukt i kremer eller luftrensere, som kan komme i kontakt med spedbarn. Ifølge Lawprofessors. typepad. com, fordi ftalater blir brukt som duft komponenter i mange baby pleie-produkter, vil bruken fortsette uten regulering, som ingen føderal lov krever merking som identifiserer ftalater i produkter.

Andre alternativer

Ved hjelp av naturlige elementer kan hjelpe klare dufter fra problemområder i hjemmet uten bruk av skadelige kjemikalier for barnet ditt. Putting en åpen boks med natron i babyens rom vil hjelpe absorbere lukt, samt å legge en liten mengde til bunnen av søppelskuret. Plassering friske blomster, hjemmelaget potpourri, eller fersk kaffegrut i sikker emballasje i områder som har problematiske lukter er en annen trygg løsning. Å åpne vinduer og holde søppelskuret klar av skitne bleier vil også lindre uakseptable lukter. Du kan også være lurt å vurdere å kjøpe rense produkter fra all-naturlige eller organiske selskaper.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------