Stilling: helse > tann >

fosterutviklingen i uke 20

   Uke 20 i fosterets utvikling er halvveis i svangerskapet så vel som halvveis i andre trimester. Viktige utviklingstrekk i organer og kroppens systemer har allerede skjedd på denne tiden, og andre er i gang

Body

I løpet av uke 20, er fosteret 6-8 inches lang og veier over en halv kilo. Det har det klare inntrykk av et lite menneske, men hodet er omtrent like lange som kroppen. Lesley Reagan, MD viser at ved utgangen av uke 20, går hodet fra halvparten av den totale lengden til en tredjedel.

Skin

Skin dekker fosteret er tynn på dette punktet med bein og blodårer synlig . Spor av hår på øyenbrynene og hodebunnen er til stede.

Hjerte, lunger og hjerne

Mens hjertet har blitt slått jevnlig i mange uker nå, er lungene og hjernen ikke utviklet nok til å fungere utenfor livmoren.

syn og hørsel

Fosteret kan oppdage lyset og rundt uke 20 kan høre lyden av morens fordøyelsessystem, stemme og hjerteslag, er og begynner å høre lyder fra utsiden av moren.

Movement

Ved 20 uker er det vanlig for en mor å begynne følelsen av spark og bevegelser av et foster i en første gang svangerskap. Fosteret kan nå suge på tommelen.

Survival

I følge "The Feveloping Person Through the Life Span," ved 20 uker er det liten sjanse for at fosteret overleve utenfor livmoren fordi hjernen ikke er i stand til regulerer kroppens funksjoner, og avanserte bistand maskiner for å puste og hjertet slo krever hjernen svar som ikke er tilstede før minst 22 uker.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------