Stilling: helse > tann >

vaginal tørrhet lettelse

   Vaginal tørrhet er et problem som er vanlig blant kvinner. Vanligvis forårsaket av hormonelle endringer i kroppen, kan det følge med overgangsalderen, menstruasjonssyklusen, svangerskap, fødsel og amming. Symptomer inkluderer kløe og svie og kan av svært ubehagelig. Her er noen vanlige løsninger for vaginal tørrhet

Smør. og Fukte

Hvis vaginal tørrhet blir en plage under samleie, bør du vurdere å bruke noen form for glidemiddel eller fuktighetskrem for å gi lindring. Smøremidler brukes til enten vagina eller penis før samleie og kan gi smøring for mange timer. Kontroller at glidemiddel er vannbasert, ikke oljebasert. Kremer er opprettet for å imitere den naturlige fuktigheten i skjeden, og et enkelt program kan gi lindring i opptil tre dager. Vær sikker på at du bruker en fuktighetskrem spesielt beregnet på dette --- ikke bruker hånden eller body lotion. Hvis du har spørsmål, snakk med legen din om trygge og effektive løsninger på tørrhet din.

Livsstil endringer

Du kan gjøre noen endringer i dine daglige rutiner som kan bidra til å redusere vaginal tørrhet. Hvis du røyker, prøv å slutte, som røyking kutt ned på mengden østrogen i kroppen din. Unngå å bruke en douche, fordi skylling øker tørrhet. Ikke bruk eddik, yoghurt, boblebad, hånd såpe eller lotion som et middel siden de vil trolig øke irritasjon. Spise mat som er høy i fettsyrer (tror fisk) kan bidra til å beholde østrogen i kroppen din, de har blitt funnet å være nyttig. Også når det kommer til samleie, ta deg god tid og være sikker på at kroppen er tilstrekkelig opphisset å sikre maksimal smøring fra kroppens naturlige kilder. The Mayo Clinic eksperter foreslår også at det å ha samleie på en jevnlig basis "kan bidra til å fremme bedre vaginal smøring. "

Hormone Replacement Valg

øker mengden østrogen i skjeden din kan sterkt redusere vaginal tørrhet. Ekspertene ved Mayo Clinic anbefaler vaginal østrogen versus oral østrogen, slik det har færre bivirkninger og er mer effektiv. Vaginal østrogen kan komme i form av en krem som du setter inn i skjeden med en applikator (legen vil fortelle deg hvor mye og hvor ofte), en tablett som vil løse seg opp og slipp østrogen (igjen, vil doseringsanvisningen komme fra legen) eller en ring som du setter inn i skjeden din som vil sakte slipper østrogen og må byttes ut ca hver tredje måned. Snakk med legen din om hva som er anbefalt for deg og din personlige situasjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------