Stilling: helse > tann >

fem grunnleggende mat grupper for barn

   De fem grunnleggende mat grupper for barna har blitt bestemt av US Department of Agriculture som et middel for å utdanne foreldre og barn tilbydere om riktig ernæring. Denne informasjonen ble oppdatert i 2005 for å fremme enda sunnere å spise

Korn

Foods i denne gruppen inkluderer brød, ris, pasta og kornprodukter. I dette tilfellet, er en porsjon tilsvarer en unse. Avhengig av barnets alder, bør han spise 4 til 6 porsjoner, per dag. Minst halvparten av disse porsjoner bør være hele korn.

Grønnsaker

Alle grønnsaker er viktige, men når det kommer til barnas ernæring de grønne og oransje varianter er sterkt anbefalt. Barn bør spise 2,5 kopper per dag.

Frukt

Et bredt utvalg av frukt er like viktig som å spise grønnsaker. Når det er mulig, er frisk frukt best. I moderate mengder, er 100 prosent fruktjuice akseptabelt; 1,5 kopper per dag anbefales

Meieriprodukter

Barn bør spise tre kopper meieriprodukter på daglig basis. . Dette omfatter matvarer som melk, ost og yoghurt. Fett gratis eller lavt fett-versjonene er best.

Kjøtt og fjørfe

Når det gjelder kjøtt og fjærfe, bør barn spise fem porsjoner per dag. En porsjon tilsvarer en unse av kjøtt, fjærfe eller fisk, ett egg, en spiseskje peanøttsmør eller to unser tørkede bønner.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------