Stilling: helse > tann >

finasterid bivirkninger for kvinner

   Menn med mannlig mønster Hårtap er de primære brukere av finasterid, fordi det kan hindre ytterligere håravfall og øke hårvekst. Tilgjengelig under merkenavn som Propecia og Proscar, er finasterid noen ganger foreskrevet for kvinner å håndtere symptomer på Polycystisk ovariesyndrom

Identification

Klassifisert som en type II 5-alfa reduktase hemmere, hemmer finasterid enzymet som omdanner testosteron til dihydrotestosteron (DHT), og dermed redusere DHT nivåer i hodebunnen. Dette kan reversere hårtap på grunn av mannlig mønster baldness.

Hirsutisme

Forskning har ikke indikert at finasterid reduserer kvinnelige-mønster Hårtap. Imidlertid kan finasterid redusere overdreven hårvekst hos kvinner (hirsutisme), slik som de med polycystisk ovariesyndrom. Hirsutisme innebærer mørke, grove hår vokser i ansiktet, bryst og rygg.

Advarsel

Kvinner som kan bli gravide bør ikke bruke finasterid, fordi den kan forårsake kjønnsvorter misdannelser i mannlige fostre, som utvikling av kvinnelige kjønnsorganer. Disse kvinnene bør ikke engang håndtere stoffet fordi det kan tas opp gjennom huden.

Other Side Effects

Andre bivirkninger forbundet med finasterid bruk hos kvinner med brystforstørrelse og ømhet, og økt sexlyst.

Allergisk Reaction

I sjeldne tilfeller, kvinner opplever en allergisk reaksjon på finasterid. Skiltene er utslett eller elveblest, kløe, hevelse og pustevansker.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------