Stilling: helse > tann >

hodelus kur

   Mange er flau når de oppdager barnet deres har hodelus. De blir enda mer flau når de oppdager at de har disse ørsmå parasitter som lever i sitt eget hår follicles også. Imidlertid er pediculosis, den medisinske betegnelsen på en diagnose av hodelus, ingenting å skamme seg om. Det er en ekstremt smittsom tilstand som selv de reneste av mennesker kan fange. Det er også lett å kurere når den er blitt oppdaget, så frykt ikke-snart de eneste kjæledyrene du vil ha er katten og hunden du valgte å ta inn i ditt hjem.

Hvem er at Risk

Alle blir utsatt for hodelus, men familier som har barn i førskolen eller barneskolen ansikt en økt risiko. Barn elsker å spille tett sammen, særlig småjenter, og har en tendens til å dele elementer som hatter, børster og hår bånd. Dette er hvordan lus sprer seg så raskt.

Slumber parter er en annen transportform for disse parasittene. Klær, puter og tepper er ofte delt i løpet av disse samlingene, og er den perfekte anledning for smitten skal finne sted.

Tegn og symptomer

De vanligste symptomene på en hodelus angrep er kløe-dette er forårsaket av bitt fra lus som de beiter på hodebunnen din. Du kan også oppleve en kilende følelse som de beveger seg over hodet ditt, eller åpne sår fra skrape de områdene som klør.

Identifisere Lus

Før du behandler barnet eller noen i familien din, må du kontrollere alle og være sikker på at de lider av hodelus. For å gjøre dette, må du vite hva du ser etter og hvor du finner lus.

Når du først begynt å kontrollere barna dine, se bak ørene, i hodebunnen og halsen, og på baksiden av halsen. Disse er de vanligste skjulesteder for lus. Du kan deretter flytte sakte gjennom resten av hodebunnen

Lus ta på tre former:. Nits (egg), nymfer (baby lus) og voksne lus. Nits kan være vanskelig å se, ofte blir forvirret for herdet dråper hår spray eller flass. De er hvite eller gul i fargen, oval i form, og holde seg fast til håret.

Nymfer ser identiske til voksne lus, men er mindre i størrelse. De kan være grå-hvitt eller tan, og størrelsen på et stykke av ris. På dette stadiet, er blod nødvendig for å overleve.

Voksne lus vokse til størrelsen på en sesamfrø, og akkurat som nymfene, er tan eller grå-hvit i fargen. De har en tendens til å gli inn i mørkere hår, vises mørkere i fargen mot den. Asan voksen, kan lus leve opp til 30 dager, forutsatt at de har en blod kilde (i hodebunnen). Hvis de faller av, kan de overleve bare to dager.

Behandlende Familien din

Når du har identifisert de lus, er det på tide å behandle alle som er infisert. Det er ikke nødvendig å behandle håret av familiemedlemmer som ikke er infisert, er heller ikke nødvendig å behandle kjæledyr, som lus kan ikke leve på dem.

Begynn med å kjøpe medisinert lus shampoo hos din lokale dagligvare eller varehus. Disse er tilgjengelige over-the-counter og de vanligste merkene er kvitt og Nix. Ikke vask infested persons hår før behandling, eller i to dager etter. Hvis en kvinne i din familie har langt hår trenger du to flasker av lus sjampo for behandling til arbeidet.

Når du har brukt shampoo, kjøre nit kammen som tilbys i pakken gjennom barnets hår å fjerne nits, døde lus og eventuelle gjenværende lus som fremdeles kan være i live. Gjør dette hver to til tre dager, og deretter behandle syv til ti dager etter den første behandlingen. Dette sikrer at lusa har blitt helt fjernet.

Hvis du har et barn under to som er smittet, ikke bruk medisinert shampoo på henne. I stedet plasserer litt balsam i håret hennes og bruke kammen for å plukke ut de luseegg og lus. Du må plukke disse ut for hånd daglig til lus er borte, og snakke med legen din om andre behandlinger

behandle huset ditt

behandle håret ditt er bare en del av kur,. Å helt kvitt familie av lus lus, må du også behandle ditt hjem. Begynn med klær og sengetøy. Vask alt i varmt vann, minst 130 grader, og tørk dem på høy varme i minst 20 minutter. Hvis du har noen klær som ikke kan plasseres i en vaskemaskin, dem tørre rengjøres umiddelbart.

Gå videre til kammer, børster og hår bånd. Sug alle disse i en time i noen form for desinfeksjonsmiddel, som f. eks Antibac eller isopropanol. Du kan også vaske dem i såpe og varmt vann, men må vannet være minst 130 grader, dette er den temperaturen som dreper både lus og egg

Konsentrer deg om dine møbler neste. . Vacuum alle sofaer, stoler og tepper for å sikre eventuelle egg eller lus som har falt av er tilstrekkelig feid bort. Dette er også tiden da du trenger å samle utstoppede dyr og plassere dem i en plastpose. Knyt posen godt og sett den til side for to uker, og dette vil kveles av lus og ta dem vekk fra en potensiell matkilde.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------