Stilling: helse > tann >

hvordan å vite om det er vanlig forkjølelse eller allergi

  Det kan være svært vanskelig å se forskjell mellom forkjølelse og allergi. Ille nok å fortelle forskjellen selv, men når du prøver å finne ut om ditt lille barn er det enda vanskeligere. Det er svært viktig å forstå forskjellen så riktig behandling og medisiner kan gis. Allergi kan også kreve en prøve til legekontoret for behandling og for å avsløre kilden for å hindre fremtidige utbrudd
en.
Undersøk øyne og hals. En av de enkleste måtene å fortelle forskjellen mellom en vanlig forkjølelse og allergi er øynene og halsen. Er det noen problemer med kløe? Er øynene røde eller rennende? Er det puss i øynene opp våkne opp. Vanligvis en vanlig forkjølelse med ikke påvirker øynene på noen måte. Allergi vil føre til at halsen skal skrapete. Cold vanligvis ikke påvirker halsen heller.
To.
Undersøk nese og nasal passasje. Er det slim drenering fra nesen? Hvilken farge er det? Er det nysing? Er det kløende? Allergi vil føre til nysing og kløende, rennende nese. Slimet vil være klar og rennende. En kald vil innebære stuffiness i nesepassasje og slimet vil endres fra klar og tynn til tykk gult eller grønt.
Tre.
Undersøk hoste. Det allergi relaterte hoste vil bli tørt. En hoste av vanlig forkjølelse vil bli våtere.
Fire.
Se etter en temperatur. Allergier ikke forårsake feber, men forkjølelse kan.
Fem.
Finn ut hvor lenge det har vært et problem, hvor lenge det varer og når det begynner.
Allergi vil vanligvis utvikle seg etter å ha blitt utsatt for allergenet. Allergier er vanligvis på gang og vil ikke klare deg så lenge allergen er tilstede.
En forkjølelse vil bli kortere bodde. Vanligvis en uke til to uker. Symptomer på en kald vil fremgang som forkjølelse utvikler og vil ikke vare et helt år eller bestemt sesong.

Tips og advarsler


 • Vennligst se din lege for spørsmål eller bekymringer. Ikke anta og bli lei.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------