Stilling: helse > tann >

noriday bivirkninger

   Noriday er et prevensjonsmiddel stoff for kvinner noen ganger kalt mini pillen eller progestogen-bare pille (POP). Det virker ved å blokkere prosessen med eggløsning, holde et egg fra passerer fra eggstokkene inn i livmoren for befruktning. Selv ikke tilgjengelig for salg i USA, er noriday en populær prevensjon stoffet for kvinner i en rekke andre land, deriblant Storbritannia, Australia, New Zealand og Italia. Til tross for dens effektivitet, er noriday ikke for alle som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av noriday normalt ikke alvorlig i karakter og posere litt ubehag. . Mange kvinner som tar noriday opplever milde ømme bryster til moderate smerter i brystene. Pasienter rapporterer ofte også hodepine og en endring i menstruasjon, inkludert småblødninger mellom perioder og den fullstendige mangel på perioder. Også mange kvinner beskriver følelser som etterligner premenstruell syndrom, som vann oppbevaring, magesmerter og depresjon mens du tar noriday.

Other Side Effects

Noriday har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen kvinner opplever gastrointestinale bivirkninger fra stoffet, for eksempel endringer i vekt, kvalme og oppkast. Andre rapportere problemer som påvirker huden, slik som overdreven hårvekst, klatter på hud og kløe. Noen andre mulige bivirkninger av noriday omfatter svimmelhet, utvidelse av bryster og endringer i sexlyst så vel som forskjeller i farge, mengde og tekstur i skjedesekretet.

Drug Interactions

Det er noen medisiner som produserer uønskede bivirkninger når det brukes sammen med noriday. Hvis du tar ciklosporin, kan du oppleve mye undertrykkelse av immunforsvaret mens noriday som kan gjøre deg sårbar for alvorlige infeksjoner. Leger ikke forskrive noriday til folk tar den antiepileptiske legemidlet lamotrigin som det kan redusere effektiviteten av stoffet, som resulterer i en økt risiko for anfall.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, noriday har potensial til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Bruken av noriday øker risikoen for å utvikle hjerte-problemer, blant annet hjerneslag og hjerteinfarkt hos kvinner over 35 år. I noen tilfeller forårsaker noriday skade på leveren som fører til gulfarging av øyne og hud.

Hensyn

Du bør unngå å røyke sigaretter mens du tar noriday som kombinasjonen sterkt øker risikoen for å få hjerneslag eller hjerteinfarkt . På grunn av disse og andre risikoer, leger vanligvis ikke forskrive noriday for kvinner som har hjerte-eller leversykdom. En medisinsk studie utført av Dr. Polly Marchbanks og publisert i New England Journal of Medicine i 2002 avdekket en sammenheng mellom bruk av p-piller og brystkreft. Siden det ble lansert, unngå mange leger forskrivning av medikamenter for kvinner med en historie med kreft.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------