Stilling: helse > tann >

shampoo ingredienser som forårsaker allergi

   Noen syntetiske ingredienser i sjampo har testet å være svært allergifremkallende. Men de er fortsatt mye brukt, og selv merket "safe" av FDA (Food and Drug Administration) på grunn av to grunner. Først, de mengder av disse kjemikaliene som brukes i sjampo er vanligvis lav, og derfor bør være harmløse. For det andre skal vi skylle disse produktene av, derfor vil de kjemikaliene normalt bare har kortvarig kontakt med kroppen vår. Ingen forskning har imidlertid sørget for at de vil være trygge for vår helse i det lange løp. Det er allerede så mange giftige kjemikalier som lurer rundt oss i dagliglivet, det ville være klokt å unngå kontakt med allergifremkallende ingredienser i våre egne hårpleieprodukter. Følgende er allergifremkallende kjemikalier prevalently brukt i sjampo, som du bør unngå

Cocamide DEA, MEA eller MIPA

Disse kjemikaliene fungerer som surfaktanter i sjampo for å redusere overflatespenningen i væsken. Ettersom de er utledet fra kokos, folk ser dem ofte som ufarlig naturlige ingredienser. Men, faktisk, kan de utløse allergiske reaksjoner i huden og lungene når de brukes i høye konsentrasjoner. Dessuten kan de føre til dannelse av nitrosaminer, kjemiske forbindelser som kan forårsake kreft. Hvis du bruker en sjampo som har cocamide DEA, MEA eller MIPA, sørg for at den inneholder også vitamin A og C, som kan tjene som nitrosamine blokkere agenter.

Imidazolidinyl Urea og Diazolidinyl urea

Disse brukes ofte som konserveringsmiddel i sjampo. Hvis du er allergisk mot dem, kan de forårsake utslett som kan være ganske alvorlig. I noen sjeldne tilfeller kan de forårsake irritasjon i nese, øyne og hals ved innånding.

Parabener

De parabener er konserveringsmidler, inkludert metyl, propyl, butyl-og etyl parabener. Selv om de fleste sjampo inneholder kun en liten mengde av disse, kan de likevel være svært allergifremkallende til enkelte mennesker og kan forårsake allergiske reaksjoner som kløe og utslett. Dessuten har det vist seg at gjentatt bruk av parabener i lave konsentrasjoner kan føre til følsomhet i hudområdet som har kontakt med dem.

Propylene Glycol

Dette petroleumsprodukter stoff er mye brukt i sjampo og balsam, eller til og med noen hår pleie produkter som hevder å være "naturlig. " I sjampo, fungerer den som en humectant eller fukt holderen. For allergiske individer, kan det føre til hudirritasjon og noen ganger en alvorlig brennende følelse. Pasienter med eksem bør unngå å bruke hår og hud produkter som inneholder denne ingrediensen, som deres risiko for å få allergisk kontakteksem er større enn normale mennesker.

Sodium Lauryl Sulfate

Det fungerer som vaskemiddel og emulgator i sjampo. Som cocamide DEA, MEA og MIPA, kan det også føre til nitrosamine dannelse, som har vært knyttet til kreft. Dette syntetiske ingrediensen har vist seg å forårsake utslett, øyeirritasjon og håravfall i visse individer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------