Stilling: helse > tann >

svangerskap trening tips

   Under graviditet, mange endringer skjer i kroppen som kan føre til fysisk ubehag, tretthet og humørsvingninger. Trene bidrar bidra til den generelle helsen til mor og baby, og kan forkorte arbeidskraft og skape en mer behagelig fødsel opplevelse

Fordeler

Ulike typer øvelser er gunstig under svangerskapet. Kardiovaskulære øvelser som å gå, svømme eller lav effekt prenatal aerobic få opp pulsen og bygge utholdenhet, noe som er nødvendig for hardt arbeid av arbeidskraft og fødsel. Disse øvelsene øker også energinivået slik at du føler deg mindre trøtt hele dagen. Styrkeøvelsene målrette bestemte områder av kroppen som mage, rygg og ben, bedre holdning, lindre vanlige plager som ryggsmerter og forbereder kroppen for fødselen. Stretching øvelser som yoga og gulvøvelser forbedre fleksibiliteten og fremme avslapning.
Det spiller egentlig ingen rolle hva slags trening du velger under svangerskapet. Enhver type kan hjelpe med stemninger og angst, skape en helhetlig følelse av velvære.

Tips

Alltid varme opp i minst fem minutter, og ta det rolig og lett under øvelser. Bruk kontrollerte bevegelser i stedet for raske, rykkvise bevegelser. Dress i lag, iført løstsittende klær for å holde fra overoppheting, og bruke sko med god støtte. Stay hydrert av å drikke åtte til 10 glass vann daglig og spise en godt balansert kosthold for å gi god energi. For maksimal effekt, prøv å få minst 30 minutter med mosjon hver dag, som kan bestå av fem minutter med oppvarming, en rask 15-minutters gange og 10 minutter med gulvet øvelser.

Advarsler

Ta kontakt med jordmor eller lege før du begynner på øvelse diett når gravid. Stopp hvis du blir overopphetet, svimmel, eller har problemer med å puste. Hvis du opplever rier eller blødninger, ringe jordmor eller lege umiddelbart. Unngå øvelser som bruker hoppende bevegelser, de som forskyve tyngdepunktet, slik som sykling, eller noen form for kontakt sport. Aldri ligge flatt på ryggen etter den sjette måneden av svangerskapet og unngå å stå opp for fort.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------