Stilling: helse > tann >

tenåringer og spiseforstyrrelser

   En spiseforstyrrelse kan være om vekt, eller det kan være et rop om hjelp. Finn ut hvordan du kan identifisere spiseforstyrrelser og andre vektproblemer

Typer

De tre vanligste typene av spiseforstyrrelser er anoreksi (self-sult), bulimi (spising og deretter sletting av måltidet umiddelbart etter), og overspising (binge eating uten sletting senere).

Betydning

I 2008 anslo American Academy of Child-og ungdomspsykiatri (AACAP) at ti prosent av alle tenåringer lider av en spiseforstyrrelse, anorexia nervosa og bulimi var det mest vanlige.

Identifikasjon

anorektisk tenåringer kan utøve overdrevet, bruke diuretika, eller misbruk avføringsmidler å kaste pounds. Både bulimiske og binge eaters tyr til overspising, men bare bulimiske tenåringer slutten av sletting av måltidet. Tenåringer som binge vil gjøre det om lag to dager i uken i seks måneder og vil ikke purge, trening eller rask mellom binges.

Hensyn

Den Caltech Counseling Center minner oss om at spiseforstyrrelser, særlig anoreksi, kan signalisere en tenåringens behov for å kontrollere noe i livet sitt, og advarer om at forsøk på å tvinge en tenåring til å spise kan slå tilbake som de kan se forsøket som et trekk for kontroll.

Advarsel

The Anxiety Disorder Association of America advarer disse spiseforstyrrelser kan "komorbiditet" med andre psykiske lidelser, og National Eating Disorders Association (NEDA) rapporterer at 20 prosent av pasienter vil dø uten riktig behandling.

Forebygging /løsning

Support grupper, helsesøstre, leger, og psykologer kan hjelpe tenåringer som har å gjøre med en spiseforstyrrelse. For support, kontakt NEDA Hjelpelinjen på (800) 931-2237.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------