Stilling: helse > tann >

Hvordan utvikler en tann verke?

  

Hulrom

En tann verke kan utvikle seg fra hulrom, sprakk emalje, tannkjøtt sykdom , abscesser, infeksjoner og eksponerte røtter. Hulrom kan forårsake tann smerter ved å spise gjennom tannemaljen. Som et eksempel, konverterer sukker til syre i munnen, som skader emaljen ved å spise bort på den og mykgjørende det. Det er denne emalje som beskytter massen av tannen. Massen er der tannen nervene er plassert. Når hulrom spiser gjennom emaljen så mye at roten og nerve er eksponert, er dette når sterke smerter er mest vanlig. Følsomhet for ekstrem varme eller kalde temperaturer også oppstå fra røtter som er blottet.

Ginigivitis

Gingivitt er også kjent som tannkjøttsykdom. Når gingivitt sett i, forårsaker det en oppmyking av vevet rundt tennene og bein. Som tannkjøttet trekker seg tilbake, kan bakterier krype inn og føre bein som holder tennene på plass for å løse opp. Som tannkjøtt og bein rundt tennene trekker seg tilbake, nerver og røtter av tennene er utsatt. Denne tilstanden fører også til tann følsomhet for varme eller kalde temperaturer. Selv bare ha luft blåser på en utsatt nerve kan forårsake alvorlige tann smerter.

Cracked tannemaljen

En sprukket tann er ofte et resultat av bite på en hard gjenstand, eller en hit på tann. Svake emalje ofte sprekker når man biter på en mutter eller stykke hardt godteri eller mat. Dette er en tann brudd forårsaket av noe annet enn et hulrom eller gingivitt. Når emaljen er sprukket, kan tannen være øm ved berøring samt følsom for varme og kalde. Sprakk emalje kan føre til ytterligere tann skade hvis bakteriene får lov til å sive inn i tannen, påvirker roten og tremasse-og forårsaker alvorlig tann smerter.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------