Stilling: helse > tann >

embryo utviklingsstadier

   Fosterstadiet i utviklingen under svangerskapet er en av de viktigste, som større kroppsdeler blir dannet i løpet av kort tid. En kvinne må være spesielt forsiktig i denne fasen for å beskytte helsen til hennes fremtidige baby. Før han ble et embryo, stammer fremtiden fosteret som et egg som blir befruktet under eggløsningen, og blir til en ball av celler

Eggløsning

I kvinner som har en 28-dagers månedlige syklus, skjer eggløsningen vanligvis omtrent midtpunktet, eller 14 dager før hun neste periode. Hver kvinnens kropp er annerledes, imidlertid, og tidspunktet for eggløsning kan variere også. Under eggløsningen, er et egg frigjøres og bæres gjennom egglederne, venter befruktning. Livmorhalsen mykner og produserer mer slim, til både gunstige forhold for sædcellene overleve og gjøre reisen til egget. Hvis egget ikke blir befruktet under eggløsningen, livmorslimhinnen kaster og det til slutt blir forkastet gjennom menstruasjon.

Befruktning

Befruktning skjer i øyeblikket sperm møter egg. I noen tilfeller er to egg slippes, som resulterer i toeggede tvillinger. Hvis et egg som er utgitt splittes i to, identiske tvillinger form. Etter foreningen av egg og sperm, reiser egget gjennom egglederen, gjør seg til livmoren, ved hjelp av hairlike cilia. På dette stadiet, er egget nå en zygote. Zygoten tar omtrent tre til fem dager å gjøre sin vei til livmoren, hvor det deler seg i cellene som danner til en ball, kjent som en blastocyst.

Blastocyst Utvikling

I løpet av en uke av gjødsling, implantasjon oppstår, som er når blastocysten fester seg i livmoren. Den største cellen i blastocysten vil danne et embryo, mens resten av blastocysten celler skjema til en morkake. Morkaken spiller noen viktige roller. Første gir den næringsstoffer og oksygen til fosteret fra moren, og bærer avfall fra fosteret til moren. Dessuten skaper det hormoner som stopper en kvinnes månedlige sykluser for varigheten av svangerskapet. Den amniotic sac, og det er her en fremtidig fosteret vil bli beskyttet og flyt i, er dannet av celler fra morkaken.

Embryo Utvikling

Den blastocyst deretter utvikler seg til et embryo på den ene siden av livmoren. Et embryo gjennomgår mye utvikling for de neste seks ukene. Organer skjema innen en uke, da fosteret utvikler seg fra en ball av celler til form av et menneske. Ryggmargen og hjernen utvikler, etterfulgt av blodårer og hjertet. Hjertet begynner selv å pumpe væske gjennom blodkar. Disse formasjonene vil skje innen 20 dager etter befruktning. Hvis en kvinne vet at hun er gravid på denne tiden, så hun må ta spesielt nøye med å beskytte henne utvikling av embryo, som orgel og andre utviklingstiltak misdannelser oppstår før 10 uker ut i svangerskapet, før embryoet overganger i et foster.

Fosterets utvikling

Et embryo utvikler seg til et foster under den 10. uken av svangerskapet, eller åtte uker etter befruktning. I løpet av denne tiden, vil en kvinne trolig ha sitt første ultralyd, der en tekniker vil sjekke for eventuelle forandringer som kan ha oppstått under fosteret scenen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------