Stilling: helse > tann >

hvor lenge varer plan b arbeid?

   Plan B er et prevensjonsmiddel som kan brukes etter at en kvinne har hatt ubeskyttet sex, og ønsker å forhindre en graviditet. Mens det er en trygg og effektiv måte å hindre en graviditet, skal produsentens anvisninger følges for å sikre maksimal effektivitet

Hva er Plan B?

Plan B er merkenavnet på nødprevensjon piller produseres av DuraMed Pharmaceuticals. Nødprevensjon piller kombinere syntetiske hormoner i en stor dose og kan forhindre uønsket graviditet når de er tatt innenfor et begrenset antall timer etter ubeskyttet sex.

Hvordan virker Plan B Work?

Den mekanismen som Plan B opererer innebærer forsinke eller hindre eggløsning, noe som betyr at eggstokken vil ikke produsere et egg for sædceller å befrukte. Uten en levedyktig egg, sædceller har ingen steder å gå og vil til slutt dø av.

Hvis en kvinne tar Plan B etter at hun allerede har hatt eggløsning for måneden, vil hormoner i nødprevensjon pillene gjør et befruktet egg ikke kan feste til veggen i livmoren hennes. Uten denne handlingen, den resulterende embryoet, hvis den eksisterer, vil bli utvist under menstruasjon uten at kvinnen noen gang vite.

Når skal ta Plan B

En kvinne som har hatt ubeskyttet sex, og ønsker ikke å risikere graviditet må ta Plan B innen 72 timer etter samleie. Fordi unnfangelse vanligvis skjer innen tre til fem dager etter samleie, må Plan B tas innenfor den nedre terskelen til denne tidsrammen. Plan B er ikke effektiv i avslutning av en eksisterende graviditet, så når embryoet har festet seg til livmorveggen, er nødprevensjon ineffektivt.

Hvor effektiv er Plan B?

Mens effektiviteten av Plan B nødprevensjon er vanligvis pålitelig når den tas innen 72 timer etter samleie, er det mest effektivt når det tas så snart som mulig. Da tas innen tre dager etter sex, er Plan B suksess rate 87 prosent.

Forhandlere Plan B

Plan B er tilgjengelig på apotek og familieplanlegging klinikker landsdekkende. Mens det var en gang en resept-bare medisiner, er det nå tilgjengelig over-the-counter. Å kjøpe det, være forberedt på å vise offentlig utstedt ID, som du må være 18 år eller eldre. Prisen varierer fra $ 25 til $ 60, avhengig av beliggenhet.

Betraktninger for Taking Plan B

Det er viktig å ikke stole på Plan B som din eneste kilde til prevensjon. Tar p-piller eller bruker andre metoder for prevensjon øke oddsen for å hindre en graviditet. Fordi Plan B ikke beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer som HIV, er det viktig å bruke kondom hvis du og partneren din har begge testet for kjønnssykdommer og er monogame.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------