Stilling: helse > tann >

hvordan en tann infeksjon start?

  

Ubehandlet Hulrom

En tann infeksjon er et resultat av nedbryting av en død tann og nerver. Som tann og råtnende stoffet brytes ned og flytende, utvikler bakterievekst. Det er denne bakterievekst som irriterer omkringliggende benbygning. En måte som bakterier kan komme inn og ødelegge en tann er gjennom ubehandlet hulrom. Bakterier kommer i en tann gjennom forfalt emalje og fortsetter å spise bort på tannen til den når og ødelegger nerve. Bakterier stopper ikke der, men som det fortsetter å spre seg ut, gjemmer seg i roten kanaler og til slutt kommer inn i blodbanen.
Hulrom kan eksistere i lang tid før smertene setter inn og gjør sin tilstedeværelse kjent. Det er viktig å gå til tannlegen hvert halvår for regelmessige helseundersøkelser og rutinemessig renhold. Hvis et hulrom begynner din tannlege er sannsynlig å finne det og ta vare på den, og dermed redusere risikoen for dental infeksjoner.

Tannkjøttsykdom

Gum sykdom, eller gingivitt, er en annen måte for bakterier å invadere en tann . Tannkjøttsykdom er forårsaket av mange faktorer, den viktigste er plakk. Plakk er et klebrig stoff som er i konstant produsert av syre og bakterier i munnen, og inneholder en rekke sykdomsfremkallende bakterier som spiser unna på tennene. Som plakk former, følger det til tennene langs tannkjøttet. Plakk kan skille tennene fra tannkjøttet, forlater dem eksponert i nærheten av røttene og tillater bakterier å komme inn i tennene og røttene. Plakk er ikke den eneste årsaken til tannkjøttsykdommer, imidlertid. Andre faktorer har vist seg å føre til større risiko for tannkjøttsykdommer. Overgangsalder og graviditet bidra til utvikling av gingivitt. Som en kvinne kroppen går gjennom hormonelle endringer, disse endringene gjør kroppens vev, som i tannkjøttet mer følsomme for bakterielle inntrengere. Røyking er en annen kjent bidragsyter til tannkjøttsykdommer, sammen med stress-som begge bryter ned kroppen av nødvendige vitaminer og mineraler for å hjelpe avverge bakterier og sykdom.

Ta ekstra tid hver dag til å floss tennene og skyll med munnvann. Begge disse trinnene går langt i å forhindre oppbygging av plakk og bakterier langs tannkjøttet.

Tooth Trauma

En tann infeksjon kan begynne når friske tennene blir skadet ved traumer. Når en tann er dårlig jarred eller emaljen er sprukket av en ekstern kraft, setter den scenen for bakteriell infeksjon. En skade på tannen eller benet rundt tannen kan føre til skader på tann nerve, noe som fører til død som nerve. Som nerve dør og de døde vev flytende, pus dannes. Pus er en tykk, gulaktig stoff som inneholder bakterier, blodlegemer og dødt vev. Dette fører til tann infeksjoner og tannlege abscesser.

Tannemaljen kan sprekke hvis det blir truffet eller når du bite på noe som rammer emaljen akkurat. En sprekk i emaljen på tannen gjør at bakterier fra mat og andre kilder for å gå inn i tannen og begynner å spise bort på det, forming hulrom og arbeider seg til roten. Daglig stell av tennene, sammen med et sunt kosthold, bidrar til å holde i emalje og tann struktur sterkt og mer motstandsdyktig mot traumer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------