Stilling: helse > tann >

hvordan takle en tann abscess

  En abscessed tann er aldri en hyggelig ting å ha. En abscessed tann er en infeksjon mellom tannen og tannkjøttet eller i tann rot, og kan bli ulidelig smertefullt. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen spre seg fra tannen til benet som støtter tannen. Her er hvordan å takle dette ubehagelig problem
en.
Gjenkjenne symptomer på en mulig abscessed tann. Symptomene kan være feber, smertefulle tygge, sensitive tenner, en bitter smak i munnen, illeluktende pust, hevelse i halsen kjertler, hevelse i kjeven, hevelse og rødhet i tannkjøttet eller et åpent sår i tannkjøttet.

to.
Besøk tannlegen. Tannlegen kan riktig diagnostisere en abscessed tann, og bidra til å skape en behandlingsplan. Tannlegen kan også ta røntgen for å sjekke for erosjon av beinstrukturen i byllen området.
Tre.
Ta en anti-inflammatorisk medisiner for å hjelpe til med smerter, hevelse og ubehag av abscessed tann.
fire.
Betrakt en rotfylling. Tannlegen kan ønske å utføre en rotfylling, noe som vil tømme byllen, og også fjerne eventuelle sykt tannroten vev.
Fem.
Bruk antibiotika, under tannlegen tilsyn, for å avslutte infeksjon.

Tips og advarsler


 • Du kan redusere risikoen for å få en abscessed tann ved å danne god munnhygiene vaner.
 • En abscessed tann er ikke alltid et resultat av dårlig munnhygiene vaner. Trauma til en tann kan også opprette en abscess. Hvis du opplever traumer til en tann, ta kontakt med tannlegen din.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------