Stilling: helse > tann >

hvorfor er sosiale drikker mer utsatt for hukommelsestap?

  

The Memory Process

Forstå hvordan alkohol svekker hukommelsen begynner med en nærmere titt på prosessen av minne. Remembering foregår i tre faser: sensorisk hukommelse, som varer bare i noen sekunder, leder i korttidsminnet, hvor hendelser og fakta beholdes for sekunder til minutter, og deretter til langtidshukommelsen. Enten informasjon overføringer fra kortsiktig til langsiktig hukommelse avhenger av flere faktorer, inkludert øving av informasjonen, dybden på forståelse, oppmerksomhet nivå og motivasjon.

alkoholrelaterte Amnesia

Alkohol forstyrrer med overføring av informasjon fra kortsiktig til langsiktig hukommelse, ifølge en gjennomgang av forskning på virkningene av alkohol på hukommelsen av Aaron M. White, PhD. Hvitt er en assistent forskning professor ved Institutt for psykiatri ved Duke University, Durham, North Carolina. Alkohol bidrar til to typer hukommelsestap. Den første mer vanlig type er fragmentarisk hukommelsestap, hvor bare deler av minnet formasjonen er blokkert. Den berusede personen husker stykker av hendelser som inntraff i løpet av drikking binge, men kan huske hele hendelsesforløpet når minnet. Den mindre vanlige typen av alkohol-relaterte hukommelsestap er en bloc svekket hukommelse. Ofte kalles blackouts, en blokk verdifall resulterer i total mangel på minne for hendelsene opplevde mens personen drakk. En bloc verdifall har en distinkt utgangspunkt, men ingen klar slutt, mest fordi den beruset person vanligvis faller i søvn før perioden med hukommelsestap ender. Interessant, selv om beruset person senere opplever total mangel på tilbakekalling av hendelser, kan hans korttidsminnet fortsatt fungerer i denne perioden, og han føre samtaler, drive og utføre andre funksjoner. I motsetning fragmentarisk hukommelsestap, kan en person med en bloc verdifall ikke huske hendelser som skjedde mens hun var beruset uansett hvor hardt hun prøver å huske hva som skjedde. Alkohol svekker bare minner som dannes mens vedkommende er å drikke, det har ingen effekt på eksisterende minner. Dette kalles anterograd hukommelsestap.

Sosial Drikking og Memory

Alkohol fører til delvis eller fullstendig hukommelsestap hos mennesker som er kroniske alkoholikere, så vel som de som drikker bare av og til. Ifølge Dr. White, svekket hukommelse har mindre å gjøre med mengden av alkohol konsumert enn med hvor raskt alkohol er inntatt. Selv om noen svekket hukommelse kan bli oppdaget etter ett eller to drinker og komplette blackouts er generelt innledes med episoder med tung drikking, mye drikking alene ikke fører nødvendigvis i hukommelsestap. En rask økning i blod alkohol konsentrasjon er en viktig prediktor for hukommelsestap. Folk som har gjentatte episoder med tung eller overstadig drikking er mer sannsynlig å ha svekket hukommelse enn de som ikke drikker så mye. Kvinner har en tendens til å ha flere episoder av en blokk verdifall enn menn på grunn av kjønnsforskjeller i vekt, kroppsfett og alkohol metabolisme. Bruk av stoffer som marihuana, benzodiazepiner, diazepam (Valium) eller flunitrazepam (Rohypnol), mens du drikker forbindelser risikoen for svekket hukommelse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------