Stilling: helse > tann >

ingen plan b påvirke din neste periode?

   Plan B er et merke av nødprevensjon som er utformet for å forhindre graviditet da tatt umiddelbart etter ubeskyttet sex. Mens Plan B er trygt og effektivt når det brukes riktig, kan det føre til noen bivirkninger, og endre din menstrual symptomer

Om Plan B

Plan B er et merkevare-navn unntakstilstand p-piller som er produsert av selskapet DuraMed Pharmaceuticals. Plan B bruker en kombinasjon av lab-skapte hormoner som hindrer graviditet etter ubeskyttet sex ved å hindre eggløsning.

Mens Plan B effektivt hindrer graviditet i 7 av 8 kvinner som ellers ville ha blitt gravide hvis de ikke hadde tatt Plan B, bør det ikke brukes som eneste kilde til prevensjon. Det er ikke like pålitelig som vanlig prevensjon, og bør derfor ikke brukes i stedet for det.

Side Effects

Etter å ha tatt Plan B, kan du oppleve noen bivirkninger. Hyppigst rapporterte bivirkninger av Plan B og andre beredskap p-piller er kvalme, kramper, hodepine, tretthet, svimmelhet og ømhet eller verkende av brystene. Hvis du blir kvalm og kaster opp etter å ha tatt Plan B, vil du sannsynligvis trenger en ny dose.

Ømme bryster

Ta Plan B kan påvirke din neste menstruasjon. Hormonene i nødprevensjon piller hindrer eggløsning og endrer livmorslimhinnen. På grunn av dette, kan du merke noen endringer i symptomene på mensen.

Tender bryster kan eller ikke kan være en rutine bivirkning av kommende periode. Etter å ha tatt Plan B, sannsynligheten for at brystene dine blir såre eller ømme er høy. Ubehaget skal bli bedre i begynnelsen av mensen.

Kramper og Flow

Når menstruasjonen begynner, kan du merke mer intense kramper. Selv om ikke alle Plan B brukere rapporterer dette, er det ikke uvanlig at hormonene i Plan B å forårsake menstruasjonssmerter som er sterkere enn vanlig. Men noen kvinner rapporterer en lessening i menstruasjonsperioden kramper etter å ha tatt Plan B. Resultatet er forskjellig for hver kvinne, så bivirkninger varierer mye.

Strømmen av mensen kan være tyngre også. Mange Plan B brukere rapporterer et merkbart tyngre menstruasjonsblødning når de har mensen etter Plan B-bruk.

Periode Ankomst

Mensen skal starte som forventet, men kan starte litt tidligere eller senere. Det er generelt anbefalt at menstruasjon skal starte innen en uke når det er forventet etter å ha tatt Plan B. Hvis mensen er mer enn en uke senere etter at Plan B, ta en graviditetstest hjemme. Hvis det er positivt, ta kontakt med helsevesenet for å få informasjon om tilgjengelige alternativer.

Hvis du blir gravid

Hvis du savner din neste periode, og oppdager at du er gravid etter å ha tatt Plan B, er det valg å avslutte svangerskapet, bør du ta denne avgjørelsen. Den abort pillen, en sikker og effektiv måte å avslutte et tidlig graviditet, kan fås på mange familie-planlegging klinikker. Du kan også velge å fortsette svangerskapet.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------