Stilling: helse > tann >

legemiddelindusert overgangsalderen

   Drug indusert menopause oppstår når produksjonen av hormoner i eggstokkene er påvirket av enten kjemoterapi, stråling eller andre medikamenter. Det kan også oppstå når begge eggstokkene er kirurgisk fjernet. Symptomene på indusert menopause kan være mye større enn med naturlig forekommende overgangsalderen på grunn av plutselige stopp av hormonproduksjon. Kvinner som blir tvunget inn i plutselig menopause ikke gå gjennom de samme symptomene som kvinner som har den gradvise nedgangen i østrogen og progesteron produksjonen knyttet til naturlig menopause.

Symptomer

Symptomer legemiddelindusert overgangsalder er i utgangspunktet den samme som med naturlig menopause, bortsett fra at de er plutselig og kan være alvorlige. Kroppen har ikke hatt sjansen til å bli vant til det naturlige nedgang på hormon produksjon, og i stedet er tvunget inn i en svært traumatisk endring i løpet av minutter. Symptomer legemiddelindusert overgangsalder inkluderer natt sverger, humørsvingninger, redusert sexlyst, irritabilitet, hetetokter, depresjon, angst, og formication (som er den følelsen av å ha noe å gjennomsøke alle over deg).

Kjennetegn

Drug indusert menopause kan forårsake symptomer som synes uutholdelig, men den gode nyheten er at legemiddelindusert overgangsalderen vanligvis ikke varer nesten like lenge som naturlig menopause. En annen positivt utfall av legemiddel indusert menopause er at evnen til å bli gravid stopper når overgangsalderen får virkning fordi det vil ikke være mer eggproduksjonen i eggstokkene. Dette kan forhindre utilsiktede svangerskap som er noen ganger sett under naturlig menopause.

Kjemoterapi

Det finnes flere typer kjemoterapi medikamenter som vil føre til legemiddelindusert overgangsalderen. Legen bør diskutere muligheten for legemiddelindusert overgangsalder med deg når han forklarer hvilken type cellegift du skal ha. Hvis legemiddelindusert menopause er en mulighet, kan behandlingen startes tidlig for å hindre bivirkninger felles med denne tilstanden.

Behandling

Kunstige hormonbehandling (HRT) er den vanligste måten å behandle legemiddelindusert menopausale symptomer . Premarin er kanskje en av de mest forskrevne medisiner på markedet, men det er også praktisk med en patch som kan brukes for en uke av gangen, og også en vaginal ring som brukes til østrogenbehandling. Hvis du foretrekker naturlige alternativer, har urten klaseormedrue blitt vist å bidra til å redusere hetetokter og nattesvette forbundet med overgangsalderen.

Advarsler

Bruk av hormonbehandling har vist å øke risikoen for hjertesykdom og brystkreft. De fleste leger anbefaler bruk av hormonbehandling for ikke mer enn fem år eller mindre. Det er lite kjent risiko for bivirkninger med urter klaseormedrue, så lenge den er tatt i moderering.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------