Stilling: helse > tann >

om komplikasjoner etter tann implantater

   Dental implantater ser akkurat ut som ekte tenner, og er permanent. De har flere fordeler fremfor tradisjonelle proteser og broer, inkludert kosmetiske utseende, komfort og bekvemmelighet. De har også forhindre bentap og tannkjøttet trekker seg tilbake som vanligvis oppstår når tennene mangler. Men noen mennesker opplever store komplikasjoner, slik at alle som vurderer tann implantater må velge en tannlege med en nesten perfekt rekord på suksess på dette området

Identification

Dental implantater begynne med et anker stang, vanligvis titan, som er kirurgisk innebygd i kjeven. Dette gjøres vanligvis under lokalbedøvelse, og etterpå, en ventetid på inntil seks måneder er nødvendig så lenge benet vokser rundt ankeret. Personen kan ha midlertidig gebiss i dette tidsrommet. Neste, en titan distansen innlegget er lagt, men noen ganger dette trinnet er kombinert med den første. Endelig, er et metall protese med keramisk belegg festet med skruer. Implantater kan erstatte et antall tenner og er permanente strukturer.

Typer

Den vanligste komplikasjonen er vedvarende smerter, fra irriterende til ødeleggende. Dette kan rett og slett være et resultat av langsom helbredelse, vanligvis bare påvirker den ene siden av munnen. Tannlegen kan gjelde bakteriedrepende løsninger og forskrive antibiotika for å hindre smitte eller utrydde en mild infeksjon, sammen med anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte-styrke smertestillende hvis nødvendig.

Betydning

Mye mindre vanlig, kan operasjon føre til en bihulebetennelse, eller smerter kan være forårsaket av en mer alvorlig infeksjon i tannkjøttet eller bein. Smerte kan også være forårsaket av titan ankeret komprimere benet, eller post kan være for nær en nerve. I disse tilfellene, vanligvis tannlegen vil fjerne anker stangen og sett den inn igjen senere, om mulig. Noen ganger kan en tannlege nicks nerve som går gjennom kjevebenet, som kan forårsake smerter og nummenhet. Smerten forsvinner vanligvis i relativt kort tid, men nummenhet kan ta flere måneder å gå bort, og kan også være permanent.

Effekter

Noen ganger kan en tann implantatet er fortsatt løs fordi benet ikke vokser tett rundt den. I tillegg kan tannkjøttsykdommer har ødelagt nok omliggende struktur som det er for lite ben for implantater for å håndtere stress å tygge. Også, hvis en person er bite ikke er riktig justert, kan ekstra press legges på implantatet ved tygging, noe som kan føre til at det til brudd.
I ekstremt sjeldne tilfeller kan personen har en allergi mot titan.

hensyn

Tooth implantater er nesten alltid mer komfortabel enn gebiss, men krever de omsorgsfull hjelp og rengjøring. Siden gum ikke passer så tett rundt implantatet som det ville rundt en naturlig tann, er sjansen for betennelse høyere enn vanlig. Den enkelte må også besøke en tannlege for profesjonell rengjøring flere ganger i året

Forebygging /løsning

For å unngå komplikasjoner, bør arbeidet utføres av en spesialist-en prosthodontist, oral kirurg eller periodontist. Personen vurderer tann implantater bør gjøre forskning på hvor mye erfaring denne tannlegen og prosentandel riktige utført arbeid, og om eventuelle klager er blitt arkivert. Familien Tannlegen kan gi tips om hvordan du gjør dette, og kan fungere med spesifikke spesialister som er kjent for å være svært anerkjente.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------