Stilling: helse > tann >

om tann kroner

   En tann krone er en av de eldste og enkleste tannbehandling gjøres for å reparere og restaurere skadet eller forfalt tenner. En tann krone kan være svært gunstig for tannhelse og kan forbedre det estetiske utseendet du tenner. Men det er også noen risiko involvert med tann kroner og det er viktig å, hånd i hånd med tannlegen din, veier risikoene faktorene mot fordelene

Historie

Det første bevis på kronen arbeid datoer fra over 2500 år siden, og ble utført av etruskerne. Det var ikke før på 1700-tallet at den moderne æra av kronen arbeidet kom ca. På 1800-tallet, begynte porselen skal brukes til tann kroner, og det er fortsatt vanlig i dag.

Funksjon

Tooth kronene er en type dental restaurering som dekker hele den synlige delen av tannen. Tannen krone, en gang sementerte på plass, blir det ytterste laget av tannen. Tenner som har hatt kronene er også noen ganger referert til som "avkortet" eller som å ha "tannkroner. "

Fordeler

Det er flere årsaker til at tannlegen kan anbefale tann kroner. Hvis tennene dine har blitt brutt, sprukket, eller forfalt, en tann kronen ikke bare styrker og beskytter skadet tann, men også gir den en bedre estetisk utseende.
Noen mennesker velger å ha sine tenner landskamper rett og slett for kosmetisk fordel, som tann kroner kan gi deg en enda, hvitt smil. Mange tannleger mener at tannen kronene skal kun brukes til å hjelpe skadet tennene, og at andre kosmetisk tannbehandling bør være uttømt før ty til tann kroner.

Advarsel

Samlet tann kronene er en av de sikreste tannbehandlinger du kan få . Det finnes imidlertid noen mindre risiko involvert med tann kroner. Disse kan variere enormt, avhengig av din tannlege historie og det materialet valgt å gjøre tannkrone, så det er viktig å spørre tannlegen din for mer informasjon om risikofaktorer for tannkroner.

Den vanligste sitert risikoen for tannkroner er at de kan føre til betent tannkjøtt. Disse kan ikke bare være smertefull, men betent tannkjøtt er mer utsatt for infeksjoner spenner fra milde til alvorlige.

Typer

Tooth kronene kan være laget av forskjellige materialer. De mest brukte kroner tendens til å være laget av porselen som de gir den mest naturlige utseende. Det er faktisk to typer porselen kroner. Den første har porselen levd direkte til skadet tann. Den andre har porselen belagt i et metall botnlaget. I denne teknikken er det metallet som er sementert til tannen.

Et annet alternativ er en gulltann krone. Gold er den enkleste typen tann krone, og det antas å være det beste materialet som skal brukes i munnen. Den største ulempen er at kosmetisk utseende, så mange mennesker kun velger å bruke gull når det er på en tann lengst bak i munnen der det ikke vil bli lett synlig.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------