Stilling: helse > tann >

om tann smerter

   Tannpine kan referere til smerter som kommer direkte fra tannen, tannkjøtt, kjeve og muskler er involvert i tygge prosessen. I de fleste tilfeller, tannpine krever et besøk til tannlegen, og en grundig undersøkelse, noe som mest sannsynlig vil inneholde X-stråler, for å fastslå opprinnelsen til smerte og bestemme den beste behandlingen kurset

Typer

Mange ting kan forårsake tannpine, fra enkle hull til dype sprekker. Hulrom er den vanligste årsaken til tannpine, etterfulgt av tannkjøttsykdom, som kan føre til ikke bare betennelse, men også tap av beinmasse. Tann root følsomhet kan også føre tannpine, varierer i intensitet fra en enkel reaksjon på kalde drikker til intense reaksjoner på kulde, varme eller til og med sure elementer. Mer alvorlige årsaker til toothaches inkluderer et brudd, som ofte er usynlig for det blotte øye, eller påvirket tenner, vanligvis knyttet til molar eller visdom tennene.

Hensyn

Temporo-underkjevens joint (TMJ) syndrom kan føre til tann smerte fordi det strammer musklene i kjeven og nakken. Når smerten er så intens at det påvirker tygge, kan tannleger anbefaler å ta anti-inflammatoriske medikamenter eller midlertidig bytte til en soft-mat diett. Terapi som involverer massasje og visse repetisjon øvelser kan også slappe av i kjeven muskler og i sin tur lindre tannpine.

Løsning

Svakt følsomhet for kulde kan svare godt til en spesiell formel-tannkrem, men de fleste andre toothaches bør behandles av en tannlege. Hull i tennene krever en tannlege fylling eller en krone, unntatt når et hulrom har nådd massen av tannen, i så fall en rotfylling er nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner og infeksjoner. Smerter på grunn av tannkjøttsykdom kan kreve en dyp rengjøring eller root-høvling kirurgi, mens andre typer tannproblemer kan føre til en utvinning.

Betydning

Intensiteten tann smerter varierer fra en liten verke, hovedsakelig forårsaket av hulrom eller kald følsomhet, en kraftig, pulserende smerte som krever øyeblikkelig hjelp. Påvirket tennene spesielt kan være svært smertefullt og føre til hovent tannkjøtt, infeksjon og betennelse. Tannpine som er så alvorlige at de forstyrrer normal spising og drikking kan indikere tilstedeværelse av en infeksjon og krever antibiotika eller annen form for medikamenter før behandlingen kan også forsøkes.

Expert Insight

Noen tannpine kan behandles hjemme ved hjelp av en annen tannkrem eller ta en over-the-counter smertestillende. De fleste, men krever intervensjon fra en tannlege. Dette er fordi tennene selv har ingen følsomhet for smerte, og tilstedeværelsen av en tannpine indikerer en åpenbar komplikasjon, som roten utsettes. Øresmerter, når det skjer på samme tid som en tannpine, betyr vanligvis en avansert infeksjon.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------