Stilling: helse > tann >

tidlig menstruasjon og prevensjon

   Menstruasjonen starter vanligvis mellom åtte og fjorten år, med den gjennomsnittlige alderen er rundt tolv. Når det begynner før åtte år gammel, er det kjent som bråmoden puberteten. Det finnes to typer av veslevoksne puberteten, sentrale veslevoksne puberteten og perifere puberteten. Begge er imidlertid forårsake tidlig menstruasjon

Typer veslevoksne Pubertet

Central veslevoksne puberteten er når de prosessene som er ansvarlig for puberteten rett og slett begynne for tidlig. Det er vanligvis ingen spesiell grunn til at dette skjer når det skjer, og bortsett fra det faktum at alt bare begynner tidligere enn det normalt ville, ting går riktig for seg.

Men noen ganger, sentrale veslevoksne puberteten kan være forårsaket av visse vilkår. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, hypotyreose, en hjernesvulst, hjerneskade forårsaket av slag mot hodet eller en infeksjon som meningitt.

Peripheral veslevoksne puberteten, men forekommer uten handling fra de prosessene som forårsake puberteten. Snarere, skjer det som følge av utgivelsen av østrogen eller testosteron i kroppen, oftest forårsaket av problemer med binyrene, hypofysen, eller eggstokkene.

Svulster på den ovenfor nevnt kjertler eller på eggstokkene kan forårsake perifer veslevoksne puberteten. I tillegg kan cyster på eggstokkene også forårsake denne tilstanden.

McCune-Albright syndrom

En mer sjelden tilstand som forårsaker perifer veslevoksne er McCune-Albright syndrom, som forårsaker lidelser i bein, hud, og endokrine vev. Endokrine vev er de som produserer hormoner. Denne sykdommen er karakterisert ved dannelse av bindevev i bein, samt lys-brune flekker av hud på kroppen.

Jenter som lider av denne sykdommen vil vanligvis gå inn puberteten, noe som inkluderer tidlig menstruasjon, tidligere enn de burde. Menstrual blødning har vært sett i en alder av to, lenge før noen tegn på pubertet og /eller seksuell modenhet skal ha oppstått. Dette antas å være forårsaket av en overproduksjon av østrogen forårsaket av tilstedeværelsen av en cyste på en av eggstokkene.

Type Prevensjon Pill og effekter

Tidlig menstruasjon kan behandles ved forskrivning av p-pille som inneholder cyproterone. Denne ingrediensen hindrer testosteron å handle på den måten det skal, og blokkerer også androgen reseptorer. Androgen kan ikke binde seg til disse reseptorene, og derfor testosteronnivå er redusert på grunn av undertrykke av luteiniserende hormon

Hensyn

Dessuten forårsaker tidlig menstruasjon, kan veslevoksne puberteten føre til en tidlig vekst sprute. . Men når puberteten er over, vekst opphører også, og derfor er det en sjanse barnet ikke kunne vokse til full høyde. Behandling av veslevoksne puberteten, vil imidlertid bremse veksten prosessen, og den vil begynne igjen når sant puberteten begynner.

Hvis en underliggende tilstand som for eksempel en svulst eller sykdom som forårsaker tidlig menstruasjon, vil svulsten fjernes, eller sykdommen blir behandlet. Så snart problemet er løst, vil veslevoksne puberteten stopp, og på den tiltenkte, vanlige puberteten starter.

Advarsler

Når cyproterone er gitt i høye doser, kan leveren toksisitet oppstå. Jo lavere dose kan være, men jo mindre sannsynlig er dette til å skje. Men, vil legen overvåke barnets leverfunksjonen nøye, for å fastslå om dette skjer eller ikke.

Cyproterone kan også føre til humørsvingninger, spesielt mot depresjon, selv om noen barn som led av depresjon rapporterte bedring i disse symptomene. Barn som viser tegn på depresjon, men bør så nøye, og legen bør holdes klar over tilstanden.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------