Stilling: helse > hud >

hvordan å ta en respirasjonsfrekvens

  Selv om bare en trenet medisinsk faglig ordentlig kan diagnostisere helseproblemer, er det mange måter å gi deg selv en sjekk hjemme. Hastigheten på ditt hjerte, din kroppstemperatur og antall åndedrag du tar per minutt kalt kalles "vitale tegn. " En uregelmessighet i vitale tegn kan indikere et helseproblem, som hjertesykdom eller astma.
Respirasjonsfrekvens, eller den hastigheten som du puster inn, er en viktig test, og krever bare en klokke og noen få minutter av fritiden.

Du trenger:
Stoppeklokke eller andre timepiece


en
Sett deg ned i en komfortabel stilling med stoppeklokken
2. . . .
Slapp helt til pusten din har jevnet seg ut. Dette bør ta ca et minutt, men kan ta lengre tid hvis du nettopp har vært trener.
Tre.
Start timeren, som du vil la gå i ett minutt. Hvis du bruker en vanlig klokke i stedet for en stoppeklokke, bare varsling når minuttet begynner og slutter.
Fire.
Tell hvor mange ganger du puster. Puste inn og så puste ut igjen teller som ett helt pusten.
fem.
Stopp telle på ett minutt mark. Antall fulle åndedrag du tok i som liten er din hviler pusterytme.
6.
Se på resultatene dine. En hvile respirasjon rate på under 12 pust per minutt er for lavt, og over 25 pust per minutt for fort. En ideell respirasjonsfrekvens for en voksen er mellom 15 og 20.

Tips og advarsler


 • Visse medisinske tilstander eller sykdommer kan endre din respirasjonsfrekvens. For eksempel, hvis du har astma eller kronisk bronkitt, vil pusterytme være høyere enn normalt.
 • Hvis respirasjonsfrekvens er over eller under det normale området, se en medisinsk faglig umiddelbart.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------