Stilling: helse > hud >

om herpangina hos barn

   Herpangina er en barndom tilstand som er mest vanlig hos barn i alderen 1 til 4, og finnes oftest i sommermånedene. Det er en smertefull tilstand som kan gjøre barn ubehagelig og ute av stand til å svelge for den bedre del av en uke. Behandlingen består vanligvis av å gjøre barnet så behagelig som mulig mens de er smittet

Identification

Herpangina er en virusinfeksjon som rammer først og fremst barn, og viruset kan vare i omtrent en uke. Infeksjonen forårsaker små støt i ryggen og langs taket av munnen. Det er normalt ledsaget av feber, og kombinasjonen av symptomer som normalt blader barn irritable og ubehagelig. I mer alvorlige tilfeller, blemmer vises på utsiden av munnen, og de kan spre seg til hender og føtter i tillegg.

Funksjoner

Herpangina normalt overføres gjennom spytt, som oftest overføres gjennom munnen til munnen kontakt. Viruset kan også bli plukket oss som et resultat av kontakt med en smittet persons avføring. Det tar opp til seks dager før tilstanden viser symptomer etter at viruset har blitt kontrahert.
Tilstanden forårsaker en sår hals som kan gjøre å spise fast føde ekstremt smertefullt, og av den grunn de fleste barn velger å ikke spise fast føde når de kontrakt herpangina. Drikker væsker, spesielt kald melk, er utholdelig og foretrukket.

Diagnose

For å diagnostisere herpangina, kan en lege stole på den medisinske historien til gutten for å se om noen tidligere infeksjoner har blitt funnet, men siden blemmer forårsaket av herpangina er svært unike en lege er normalt i stand til å diagnostisere tilstanden ved visuell undersøkelse av blemmer.

Behandling

Siden herpangina er en viral infeksjon, kan det ikke behandles med antibiotika. Behandlinger for tilstanden sentrum rundt behandle symptomene og øke inntaket av væske. I noen tilfeller er behandling brukes til å senke temperaturen forårsaket av feber og lindre eventuelle smerter som følge av infeksjonen. Etter hvert tilstanden vil gå sin gang og spre.

Forebygging /løsning

Leger anbefaler hyppig håndvask om sommeren for å hjelpe med å redusere sjansene for et barn kontrahering herpangina. Det er viktig å merke seg at et barn smittet med viruset kan fortsatt sende den uansett hvor rene de er, så mens vaske hendene kan være effektive i å redusere muligheten for at et barn vil kontrakten sykdommen det hindrer ikke andre barn fra å bli det fra en infisert barn.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------