Stilling: helse > hud >

rikeste kilden til vitamin d

   Ironisk nok, så mye som vi har blitt advart om farene ved for mye soling, er sola den beste kilden til vitamin D, ifølge BestHealthMag. ca. Imidlertid produserer vitamin D kroppen din fra sollyset er angivelig den samme vitamin D som du får fra et supplement. Du vet hva ubeskyttet soling kan gjøre til huden-fra rynker til hudkreft-så spille det trygt og ta et supplement snarere enn å bli en sol tilbeder

Foods

Foodwise, de rikeste kildene til vitamin D er eggeplommer, fisk tran, enkelte typer fisk, smør, lever og ost, ifølge HealthVitaminsGuide. com. Sopp også noen vitamin D som gjør kjøttet av makrell, laks og tunfisk, ifølge National Institutes of Health.

Supplements

De fleste matvarer er ikke rik på vitamin D, så du må sannsynligvis ta en multivitamin samt få rimelig eksponering for solen. Ifølge William Davis, MD, hvor mye vitamin D må individualiseres og avhenger av kroppsstørrelse, fettinnhold, alder og rase. For kvinner, anbefaler han 4000 til 5000 enheter per dag, dosen for den gjennomsnittlige mannen er 6000 enheter per dag. Dr. Davis påpeker at det finnes unntak: Noen ganger en liten kvinne vil kreve mer vitamin D enn en stor mann, og en ung person kan trenge mye mer enn en middelaldrende mann eller kvinne. Ditt blod nivået må måles før denne bestemmelse kan gjøres. Riktig dosering vil øke vitamin D-nivåer for å 60-70 ng /ml.

Forsterket Foods

I USA melk, kalsium-befestet fruktdrikker og juice, og korn mel er blant matvarer som prosessorer befeste med vitamin D.

Deficiency Risks

Hvis du er housebound eller bor i et klima der det er lite sol, kan du være i faresonen for å utvikle en vitamin D-mangel. Vitamin D er nødvendig for å sikre sunne bein vekst og utvikling. Hos barn kan mangel på dette næringsstoffet medføre rakitt,. Hos voksne, kan en D-mangel forårsaker muskel og bein svakhet

Skin Type Risiko

Spesielt i faresonen for å utvikle en vitamin D-mangel er kvinner som er mørk- flådd. Hvis huden din er mørk, produserer kroppen større mengder av sol-beskyttende pigmentering (melanin). Jo mørkere hud, jo mindre i stand til det er å produsere vitamin D fra solen.

Brysternærte Babies

Brysternærte spedbarn er i faresonen for å utvikle en vitamin D-mangel fordi morsmelk alene ikke gir tilstrekkelige mengder vitamin D , spesielt hvis den ammende moren har lave nivåer til å begynne med. Fordi foreldrene oppfordres til å holde sine barn ut av solen, kan barnet ikke høste D fordelene ved soleksponering. Rådfør deg med legen din om tilskudd for barnet ditt.

Malabsorpsjon og Drug Interaction

Regelmessig bruk av avføringsmidler kan tømme din tilførsel av D, ifølge National Institutes of Health, og mineralolje reduserer dets absorpsjon. Noen legemidler og urter kan samhandle med vitamin D eller forstyrre absorpsjon sin. Hvis du tar steroider, kolesterolsenkende medisiner, osteoporose medisiner eller andre medikamenter eller urter, legen din før supplere med vitamin D.

Hvor mye soling?

Dr. Davis peker på at vitamin D-som han sier er ikke en ekte vitamin-er den eneste hormon som ikke oppnås gjennom kosthold, men er laget av huden som svar på soleksponering. Vår evne til å aktivere vitamin D avtar etter 40 år. The National Institutes of Health bemerker at fra 5 til 30 minutter med soling mellom kl 10 og 3 på ettermiddagen to ganger i uken uten solkrem bør være tilstrekkelig eksponering for vitamin D syntese.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------