Stilling: helse > hud >

symptomer på tidlig overgangsalder

   Menopause er et naturlig ledd i en kvinnes liv, som markerer slutten på hennes fruktbar år. Men når det inntreffer før 40 år, er hun går gjennom en tilstand som kalles for tidlig menopause. Når dette skjer, vil en kvinne oppleve alle de samme symptomene som "standard" menopause, bare på et tidligere tidspunkt i livet, men med en større emosjonell innvirkning

menstruasjonsforstyrrelser

De fleste kvinner går gjennom tidlig overgangsalderen opplever noen type menstrual uregelmessigheter. Som eggstokkene produserer mindre og mindre østrogen, vil en kvinne begynner å merke en endring i menstruasjon henne. Det kan begynne som kortere eller lettere sykluser, og deretter flytte inn i helt savnet perioder. Noen ganger er mensen tyngre enn normalt før de blir langt mer sporadisk. Hvordan dette symptomet manifesterer seg i en kvinne hele avhenger av vekst og fall av hormoner.

Hetetokter

Disse menstrual uregelmessigheter er ofte ledsaget av periodiske hetetokter, som er forbigående episoder av ekstrem varme treffer kroppen ut av blå. Som kroppen opplever et "uttak" av hormoner, kan det utløse en del av hjernen er ansvarlig for kroppstemperatur. Når dette skjer, vil en kvinne føler en plutselig følelse av varme raskt passerer gjennom henne som kan få henne til å spyle og svette.

Følelsesmessig endringer

For noen kvinner kan tidlig menopause påvirke deres emosjonelle velvære. I en slik situasjon kan en kvinne finne seg å bli langt mer irritable, kort lunte eller lett opprørt enn normalt. Hun kan lide forbigående episoder av tristhet eller depresjon. Hun kan også oppleve store endringer i humør, gå fra glad til sint i sekunder.

Sleep Disruptions

For andre kvinner, kan tidlig overgangsalder har noen peiling over henne søvnsyklus. I en slik situasjon kan en kvinne finne seg selv gå gjennom intermitterende perioder av søvnløshet, har enten problemer med å sove eller forbli sovende. Hun kan stå overfor en økt mengde av uro i natten, spørre problemer med hvile og avslapning.

Tap av libido

Det er også mulig for endringen i hormoner for å påvirke kvinnens sexlyst. Når dette skjer, kan en kvinne bli mindre og mindre interessert er sex og seksuell kontakt. Hun kan finne seg selv har problemer med å bli opphisset.

Tap av fruktbarhet

Siden eggstokkene opplever en endring som ber for tidlig overgangsalder, er det også sannsynlig at en kvinne vil lide av et tap av fruktbarhet. Dette skyldes i stor grad til produksjon av egg redusere eller stoppe helt.

Andre Symptomer

Som østrogennivået reduseres, kan en kvinne også begynne å lide av andre symptomer på overgangsalder. For noen kvinner, vil de oppleve en økt tørr med hud, munn, øyne og selv vagina. For andre kvinner, kan endringen i hormoner påvirker blærekontroll, forårsaker mer frekvens eller haster å avlaste blæren så godt som mulig perioder med inkontinens.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------