Stilling: helse > hud >

brokk symptomer hos babyer

   Brokk er en vanlig barndom problem og forekommer ofte hos babyer, spesielt preemies. Brokk kan påvirke både jenter og gutter. Jenter er mer sannsynlig å utvikle umbilical brokk og gutter er mer utsatt for å utvikle inguinal brokk. Umbilical hernias vil rette seg med tiden, mens inguinal hernias krever en mindre operasjon. Brokk er generelt ikke livstruende, men i ekstreme tilfeller kan føre til fast tarmen innen regionen, som resulterer i oppkast og blod begrensning til området, og må behandles med kirurgi umiddelbart.

Identification

brokk forekommer i mellomgulvet, lysken og magen regioner. Umbilical hernias er gjenkjennelig med buler eller klumper rundt navlen som stikker ut når en baby gråter og belastninger, og er et resultat av press i magen. Lysken hernias er klumper på størrelse med en tommel i lysken eller pungen. I likhet med navle brokk, inguinal hernias rage høyere når en baby er opprørt og belastninger, og vil trekke inn magen når barnet er avslappet.

Årsaker

brokk er buler og klumper under huden som er resultat av vev og /eller organer blir malplassert. Umbilical hernias er forårsaket av en manglende utvikling av magemusklene mens i livmoren. Lysken hernias er mer vanlig hos gutter, og er et resultat av testiklene presser gjennom lysken og magen mens synkende i scrotal sac.

Behandling

Umbilical hernias sjelden krever behandling og forsvinner ofte av den tiden barna er to til tre år gammel. Lysken hernias krever mindre operasjon for behandling og vil ikke rette seg på egen hånd. I ekstreme tilfeller av både umbilical og inguinal brokk, kan deler av barnets tarm blir fanget i åpningen av brokk-regionen, noe som resulterer i blod tap for området. Slike saker krever umiddelbar kirurgi. Symptomer å se etter er oppkast, ekstrem følsomhet, misfarging og hevelse i brokk regionen.

Hensyn

Umbilical hernias påvirker 10 til 20 prosent av babyer, og er mer vanlig hos jenter. For tidlig og African American babyer er også høyere risiko for å ha navle brokk. Selv om sjeldne, kan jenter utvikler inguinal hernias ligner på gutter og vil kreve kirurgi for korreksjon. Lysken brokk i jentene er identifisert av faste, avlang fremspring i kjønnsleppene, skjeden og lyske områder.

Misforståelse

Barnets testiklene eller kjønnsleppene kan virke ekstremt hovne etter fødselen, men kan ikke være et brokk tilstand. Den ekstreme hevelse kan være et resultat av en strøm av væske og ekstra hormoner fikk fra moren rett før fødselen. Hevelsen skal forsvinne, og all væske og hormoner bør skylle fra barnets kropp innen få dager etter fødselen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------