Stilling: helse > hud >

hva er symptomene på blodpropp over kneet?

   Blodpropp i nedre del av kroppen kan vises i venene eller arteriene i beina. Men uansett om de er i blodåre eller arterien, når de danner eller stiger over kneet området, er de en kilde til bekymring på grunn av deres evne til å skape livstruende symptomer

Blodpropp symptomer

Symptomer på blodpropp over knærne er vanligvis en alvorlig årsak til bekymring. Symptomene kan være: smerter, hevelse, kramper, varme, betennelse, infeksjon, en hud misfarging, lungeemboli, hjerteinfarkt og hjerneslag

Lungeemboli

Når en blodpropp over kneet (og ligger i et. dyp venetrombose) ikke løser seg selv, det uunngåelig vil strømme mot lungene slik det følger normal blodstrøm retning. En gang i lungene, hvis blodpropp er stor nok, kan det forårsake en lungeemboli, effektivt stoppe blodtilførselen til lungene. En lungeemboli ikke bare fører til pusteproblemer og brystsmerter, kan det drepe den enkelte opplever det, hvis den er stor nok.

Hjerteinfarkt

Blodpropp over kneet (og ligger i en koronar, ikke en vene) som løser seg ikke opp før de når hjertet, kan også skape alvorlige problemer som er livstruende. Når denne blodpropp når hjertet, må den også omgå plakk oppbygging som eksisterer i arterien. Hvis blodpropp eller plakk er liten nok, kan blodpropp strømme gjennom uten problemer. Hvis ikke, er total blokkering mulig, effektivt kutte av hjertets blodtilførselen til den delen av hjertets muskler, drepe den. Dette vil resultere i et hjerteinfarkt.

Stroke

Det blodpropp som finner sin vei lykkes gjennom en koronararterie må likevel navigere gjennom carotisar også, hvis den ikke løses først. Derfor, hvis det ikke har oppløst før de når carotisar-og det ender opp blokkerer blodtilførselen til hjernen-det er potensial for enten en mini-slag (hvis det er en delvis blodtilførsel blokkering) eller en hel bevegelse ( dersom det helt blokkerer blodtilførselen).

Betydning

Nesten 50 prosent av personer med blodpropp i en dyp vene ikke har noen symptomer. Men den andre halvparten som ikke har symptomer oppfordres til å søke legehjelp så snart som mulig på grunn av alvorlige tilstander som kan utvikle seg fra en lungeemboli. Likeledes, til dem som har lunge clots oppfordres enda flere gjør det, siden hjerteinfarkt og hjerneslag kan også være dødelig eller helt ødeleggende hvis de får lov til å skje.

Forebygging /løsning

Det medisinske miljøet oppfordrer de som tror de har en blodpropp å søke legehjelp så raskt som mulig, siden tidlig oppdagelse og behandling med en antikoagulasjon medisiner kan hjelpe enormt på å løse opp blodpropp og forebygge alvorlige skader på den enkeltes liv og helse.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------