Stilling: helse > hud >

informasjon om vasectomies

   En vasektomi er en prosedyre som brukes til å sterilisere en mann, hindrer ham fra å ha flere barn. Det er omtrent en halv million vasectomies utføres hvert år, de fleste viser seg å være svært effektiv. Selv om det finnes et større antall kvinnelige sterilisering prosedyrer utføres hvert år, for eksempel en tubal ligation, er en vasektomi enklere å utføre, og langt mindre kostnadskrevende. Selv om det kan reverseres i noen tilfeller, regnes det som en permanent form for prevensjon. Det er derfor det er viktig for en mann og hans kompis for å være sikker på at det er noe de ønsker å fortsette med.

Funksjon

Under en vasektomi, vil legen blokkere rørene der mannens sæd må passere for å gå inn i hans sæd. Dette røret kalles sædlederen, og når en mann får utløsning av sædceller fra strukturen de er lagret i, kalt epidiymis, inn i varebiler deferens. Derfra, flytter de inn i hans sæd og unnfangelse kan da skje. Selv om det er mer enn en teknikk som brukes for en vasektomi, er hensikten med en teknikk for å kutte eller blokkere varebiler deferens slik at de ikke lenger inneholder sædceller, til syvende og sist hindrer unnfangelse fra pågår.

Teknikker

Det er to teknikker som brukes for en vasektomi: den konvensjonelle metoden og den ikke-skalpell metode. Under den konvensjonelle metoden, vil legen gjøre en eller to mindre kutt i pungen som har blitt nummen med en lokal anestesi. Sædlederen er da kuttet og et lite stykke noen ganger fjernet. Endene blir deretter bundet og suturene brukes til å lukke snittene. I løpet av no-skalpell metoden, mener legen for sædlederen og holder den på plass med en klemme. Han vil da lage en liten punktering i huden, strekke åpningen, og klippe og slips vas. Denne metoden gir minimal blødning og krever ingen suturene fordi punktering leges av seg selv. Det fører også mindre ubehag og har færre komplikasjoner enn den konvensjonelle metoden.

Effekt

Selv om en vasektomi anses som svært effektiv, er det anslått at 15 av hver 10. 000 par fortsatt bli gravid i løpet av det første året av den prosedyren som utføres . Det er sjeldne tilfeller når unnfangelsen kan skje år etter inngrepet har funnet sted. Leger anbefaler imidlertid at en vasektomi bare vurderes av dem som er ute etter en permanent prevensjon løsning.

Recovery og Side Effects

Det er vanlig for mannen å føle seg sår i de få dagene etter vasektomi hans. Han skal hvile helt for en dag, men mange fullt igjen på mindre enn en uke. Selv om sjeldne, kan noen bivirkninger som hevelse, blåmerker, og smitte skjer. I slike tilfeller bør du kontakte lege umiddelbart.

Seksuell aktivitet

De fleste menn kan gjenoppta et normalt sexliv i løpet av få dager for å gjennomgå sine vasektomi. Det anbefales imidlertid at ekstra prevensjon forholdsregler brukes inntil legen er sikker på at testiklene ikke lenger inneholde sædceller. Vanligvis, når en mann har hatt 10-20 etter vasektomi utløsninger, hans lege vil utføre en test for å sjekke for sperm som kan fortsatt være til stede. Imidlertid ikke vasektomi selv vanligvis ikke har noen effekt på produksjonen av testosteron, ereksjon eller klimaks.

Kostnader

Kostnaden for en vasektomi vil avhenge av geografisk beliggenhet og lege utfører prosedyren. Det faller vanligvis mellom $ 500 og $ 1000. Det er noen helseforsikring planer som kan dekke hele eller deler av kostnaden. Men hvis du ikke har forsikring, eller det ikke dekker kostnadene, kan legen ha betalingsmåter som er tilgjengelige for deg.

Tilbakeføring

Når det første vasektomi anses enkel og rimelig, er det også vurderes permanent. En reversering er mye mer vanskelig og kostbart, ofte viser seg å være mislykket. For disse grunner, råder legen vanligvis sin pasient å være sikker på om hans beslutning om ikke å få flere barn.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------