Stilling: helse > hud >

menstruasjonssyklus problemer

   Det finnes en rekke vanlige problemer som kan oppstå under kvinnens menstruasjonssyklus. De fleste av disse problemene kan behandles uten legebesøk og med enkle over-the-counter medisiner. Andre kan være mer alvorlige som kan signalisere reproduktive problemer eller en infeksjon. Listet nedenfor er noen av de vanligste menstruasjonssyklusen problemer hos kvinner så vel som måter å overvinne disse problemene

Cramps

Noen ganger kan en kvinne opplever moderat til alvorlig mage /bekken kramper i løpet av hennes menstruasjonssyklus. Produseres naturlig kjemisk kalt leukotriener er utgitt, noe som kan føre til betennelse og kramper. Mild kramper kan behandles med ibuprofen eller andre over-the-counter smerte killer. Imidlertid kan mer alvorlige kramper som forstyrrer hverdagen og føre til ødeleggende smerte trenger resept fra lege.

Sen Perioder

En av de vanligste årsakene til sen perioder er en uregelmessig menstruasjonssyklus, som betyr fra måned til måned en kvinnens syklus kan variere. Dette kan endres ved bruk av p-piller, noe som bidrar til å regulere menstruasjonssyklusen. En annen vanlig årsak til sen perioder er emosjonelle traumer eller stress. Tillegg av nye medikamenter kan også motvirke med prevensjon og forårsake uregelmessige menstruasjoner også. Late perioder kan også være forårsaket være ekstrem øvelse (som også kan føre til perioder til å forsvinne flere måneder av gangen), ikke nok ernæring i en kvinnes kosthold, og hvis kroppen har en infeksjon eller en skade.

Premenstruelt syndrom

premenstruelt syndrom, oftest referert til som PMS, er en rekke fysiske og følelsesmessige symptomer som vanligvis oppstår før menstruasjonen. Disse symptomene kan variere fra nesten ikke-eksisterende til svært alvorlig. Symptomer inkluderer magesmerter og oppblåsthet, angst, bryst sårhet, migrene, tretthet og humørsvingninger. Dårlig kosthold og mosjon kan attributt til PMS, men det kan også være arvelig. Et sunt kosthold med regelmessig mosjon kan hjelpe kampen PMS symptomer, så vel som legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI), slik som fluoksetin, for alvorlige tilfeller.

Ovarialcyster

Ovarialcyster er små "bobler" fylt med væske som vises på en kvinnes eggstokker. Ofte er disse cyster er ufarlige. Men noen ganger kan de forårsake alvorlige smerter i mageområdet grunn rupturing av cyste. Cyster på eggstokkene kan fjernes, men vil ofte vokse tilbake, hvis dette er tilfelle, kan enkelte leger ikke anbefale operasjon. Ovarialcyster er ikke svulster, og vanligvis ikke er forbundet med eggstokkreft, men hvis cystene er tilstede i eggstokkene, er vanlige legebesøk anbefalt for helsen

unormal uterin blødning

Unormale blødninger fra livmoren (AUB) kan. være forårsaket av hormonelle ubalanser eller unormal livmor. Når en kvinne har overdreven vaginal blødning som kan forstyrre daglige aktiviteter, blir det ansett som unormalt. Under en normal periode, mister en kvinne om fem spiseskjeer med blod, og hvis en kvinne har AUB, kan hun blø opptil 25 ganger så mye. Et legebesøk er anbefalt om overdreven menstrual blødning er til stede, siden det kan være et tegn på mer alvorlige problemer som en spontanabort (hvis du er i faresonen for å bli gravid), fibroider eller pre-kreft.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------