Stilling: helse > hud >

tegn på halsbrann hos kvinner

   Halsbrann er en vanlig tilstand som fører til en brennende smerte i brystet regionen når acid tilbake opp i spiserøret. Reoccurring halsbrann utgjør gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Tilstanden kan forverres når du bøyer eller ligger. Sporadisk halsbrann er ikke grunn for bekymring, men kan hyppige halsbrann tyde på at en mer alvorlig underliggende tilstand foreligger. Kvinner og menn er like påvirket av halsbrann, men er kvinner oftere påvirket under svangerskapet

trenger Du:
må bo i Florida. .
Computer.
Internett.

Symptomer

Halsbrann forårsaker en brennende følelse i brystet området. Det er ofte følte seg snart etter å ha spist eller på natten. Det kan bli verre når en person ligger nede eller bøyer seg over. Det er viktig å merke seg at kvinner ofte feil hjerteinfarkt symptomer for halsbrann. Hvis halsbrann skjer mer enn to ganger per uke, vedvarer selv med over-the-counter behandlinger eller årsaker svelgevansker, bør en legetime planlegges.

Halsbrann Mat Triggers

Halsbrann kan utløses av visse matvarer, drikke , sauser og krydder. Disse elementene er sjokolade, ketchup, tomatsaus, sennep, eddik, cola, peppermynte, alkohol, appelsinjuice, sort pepper og fet eller stekt mat. Ikke alle mennesker vil bli berørt av alle disse elementene. Noen mennesker er mer følsomme for den ene eller den andre, og noen kan ikke bli påvirket i det hele tatt

Andre Halsbrann Triggers

Overvekt kan føre til halsbrann grunn av ytterligere press på magen. Gravide kvinner ofte lider av halsbrann som fosteret legger mer press på magen som det vokser. Ifølge American College of Gastroenterology, 50 prosent av alle gravide kvinner opplever halsbrann under svangerskapet. En annen gjerningsmann av overskytende buktrykket er trange klær. Spise store måltider og ligge kort tid etter å ha spist kan også utløse halsbrann. Røyking tobakksvarer også kan føre til hyppige halsbrann fordi røyking påvirker funksjonen til esophageal sphincter.

Underliggende betingelser

Kronisk halsbrann kan være en indikator på mer alvorlige tilstander som GERD, Barretts øsofagus, hiatal brokk og selv spiserøret kreft. Barretts øsofagus er en tilstand som kan oppstå etter at spiserøret har blitt utsatt for magesyre over lang tid, vanligvis på grunn av GERD. En hiatal brokk oppstår når en liten del av magen stikker ut gjennom en åpning i mellomgulvet. Hiatal hernias årsaken ofte halsbrann og større brokk kan kreve kirurgi. Ifølge Mayo Clinic, noen medisinske eksperter mener at kronisk irritasjon av spiserøret kan føre til esophageal kreft. Derfor er det viktig for personer med kroniske halsbrann å løse problemet med en lege.

Behandling

Over-the-counter medisiner som syrenøytraliserende midler kan midlertidig redusere halsbrann symptomer. Andre over-the-counter medisiner som kan hjelpe er medisiner som er utviklet for å blokkere syre produksjon. Medisiner som Pepcid AC og Zantac 75 er H-2-reseptorblokkere og medisiner som Prevacid og Prilosec er protonpumpehemmere.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------