Stilling: helse > hud >

hvordan du bruker Mirena spiral

  Iuds eller intrauterine enheter er en form for prevensjon som ikke er avhengig av kvinnen huske daglig å ta en pille. Levonova iuds kan effektivt hindre graviditet gang satt inn så lenge som fem år siden det gir en liten mengde progestin, en type hormon som hindrer graviditet. Dette er forskjellig fra de andre type spiral, ParaGard, som bruker kobber for å hindre graviditet
1 <. . br>
Gjør en avtale med gynekologen din. Hun vil gå over fordeler og ulemper med hver form for prevensjon, inkludert spiral. Hvis du velger å gå med Levonova spiralen, må du sette opp en avtale for innsetting. Før innsetting, sørg for å ringe forsikringsselskapet for å sjekke om enheten er dekket av planen.
To.
Tillat for innsetting av Levonova spiralen til å finne sted i legens kontor . Du vil ha enheten settes inn i livmorhalsen. Legen vil først plassere en spekulum inn i åpningen av skjeden din for å få tilgang til livmorhalsen. En løsning vil da bli brukt for å rense skjeden. En uterine lyden skal så brukes til å måle livmorhalsen for å sikre at Levonova spiralen tilstrekkelig kan passe inn i feltet. En tube og en skyveknapp skal så brukes til å sette spiralen inn i livmorhalsen.
Tre.
Vent sju dager til etter at du har Levonova spiralen satt inn for å ha sex hvis du har det satt inn midt i menstruasjonssyklusen. Det vil ta så lang tid å riktig beskyttelse mot graviditet. Du kan ha sex i løpet av den første uken etter innsetting, men en sikkerhetskopi prevensjon metoden skal brukes. Hvis du har det satt inn innen syv dager etter mensen, er det umiddelbar virkning. Den Levonova Spiralen krever progestin å komme inn i systemet først.
Fire.
Tilbake til legen din en måned etter innsetting når du får mensen. Din gynekolog vil gi deg et bekken eksamen for å sikre at Levonova spiralen fortsatt er på plass. Det er mer sannsynlig i de første ukene etter innsettingen som en spiral vil komme ut av plass.
Fem.
Sjekk på egen hånd hvis Levonova spiralen er på plass også sporadisk. Du gjør dette ved å sette en ren finger inn i skjeden din før du når bunnen av livmorhalsen. Du skal føle en streng som kommer gjennom fra spiralen.

Tips og advarsler


 • Den andre hovedtypen av spiralen er ParaGard spiral, en kobber-enhet settes inn i livmoren . Denne spiralen varer lenger enn Levonova og kan hindre graviditet opp til 12 år etter innsetting.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------