Stilling: helse > hud >

hvordan unngå anal sprekker

  Anal sprekker er tårer eller sprekker i huden rundt anus, som resulterer i smerter, kløe, ubehag og noen ganger blødninger. Anal sprekker er vanligvis forårsaket av kronisk diaré eller hard avføring. Ofte, anal sprekker er treg til å helbrede, og for noen, kan de bli til en kronisk tilbakefall. Lider av anal sprekker er svært ubehagelig, og det beste løpet av handlingen er å unngå dem helt. Heldigvis, forebygge anal sprekker er ganske enkelt med noen mindre kosthold og livsstil endringer.

Du trenger:
Fiber supplement
. Petroleum jelly.


en.
Ta varme bad regelmessig. Det varme vannet vil bidra til å øke blodstrøm gjennom kroppen din, inkludert området rundt anus. Mens i badekaret, kontrakt og slappe av rektal musklene, som om du holder på og slippe avføring.
To.
Drikke minst åtte glass vann om dagen. Hard avføring, noe som kan føre til anal sprekker, er ofte resultat av dehydrering.
Tre.
Øk fiber inntaket. Spis sjenerøse porsjoner med frukt, grønnsaker og helkorn. Hvis nødvendig, legge til en fiber supplement til kosthold, som Metamucil eller Fiberall.
Fire.
Påfør vaselin eller et annet merke av petroleum jelly til endetarmen regelmessig. Dette vil holde huden smidig, slik at det vil flex stedet pause i vanskelige avføring.

Tips og advarsler


 • Søk profesjonell medisinsk hjelp hvis du har en anal fissur som vedvarer i mer enn tre uker, eller hvis du opplever ekstrem smerte og ubehag. Mens anal sprekker sjelden gir komplikasjoner, kan de være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------