Stilling: helse > hud >

innføring i skjelettsystemet

   Den menneskelige skjelett av en sunn voksen består av 206 bein, men det er interessant å merke seg at når vi er født vi faktisk har 300 bein. De 94 mangler bein kan forklares ved å forstå at når vi vokser gjennom hele livet, visse bein smelter sammen til å bli ett. Sammen med sener, brusk og leddbånd, bein i kroppen vår danner et intrikat rammeverk som støtter, beskytter og tillater oss å være mobile

Du trenger:. .
Lege navn

Tenner

Når vi diskuterer menneskets skjelettsystemet er det viktig å inkludere tennene. Hillendale Helse forklarer at selv om tennene ikke anses bein, de er en del av rammeverket som danner det menneskelige skjelettet. Det er også viktig å merke seg at emalje som danner tennene er det sterkeste stoffet i kroppen.

Anker og Støtter

Den menneskelige skjelett er delt opp i to deler som det er referert til som aksiale skjelettet og appendicular skjelett. Den aksiale skjelettet er ansvarlig for å gi støtte som er nødvendig for å holde opp hodet, nakke og bagasjerommet på kroppen. Denne delen av skjelettsystemet består av skallen, ryggsøylen, sternum og hver av ribbeina. Den appendicular skjelettet anker øvre og nedre ekstremiteter, skuldre og bekken til det aksiale skjelettet via kroppens sener og leddbånd.

Skeletal Bones former og størrelser

Det er flere forskjellige former og størrelser av bein som utgjør skjelettet system. De fleste bein faller inn i kategorier av lange, korte eller flat. I noen tilfeller er det bein som ikke passer i noen av de tre kategoriene, og ifølge skeletalsystem. net, anses som en del av gruppen kjent som "irregulær bein. " Sesamoid bein er en annen gruppe av bein som er funnet i sener. Et eksempel på en sesamoid bein er patella.

Ledd og brusk i skjelettsystemet

I følge New York-Presbyterian, er en felles regnes det punktet der to knokler møtes, og det menneskelige skjelettsystemet har tre typer ledd. Diarthroses er de leddene som beveger, og amphiarthroses er de leddene som har en minimal bevegelse. Innkapsle den diarthroses og amphiarthroses ledd er brusk som gjør at leddene til å bevege seg jevnt og uten friksjon. Skjøter som ikke tillater noen bevegelse overhodet er vurdert å være synarthroses.

Skeletal Bone komposisjon

Benene i skjelettsystemet er satt sammen av flere forskjellige typer vev. Kompakt bein, også kjent som tette bein, former utsiden av bein. Svampaktig bein ligger innenfor den tette bein og akkurat som en svamp, den inneholder mange hull og sprekker. Gjennom bein er kalsium, som gir dem deres styrke, og kollagen som gjør dem fleksible. Ligger dypt inne i beina er en annen type vev som er kjent som marg, ansvarlig for produksjonen av røde blodlegemer.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------