Stilling: helse > hud >

om kronisk hypertensjon behandling i svangerskapet

   Kronisk hypertensjon er en diagnose av hypertensjon som oppstår når en kvinne er i hennes barnefødsler år. Denne tilstanden er vanligvis pre-eksisterende før svangerskapet. Bare 5 prosent av graviditeter er berørt av kronisk hypertensjon, men hvis en kvinne blir diagnostisert med tilstanden er det viktig at hun tar skritt for å beskytte hennes helse, så vel som for hennes barns

Typer

Det finnes tre typer av kronisk hypertensjon. To av disse er essensiell hypertensjon og sekundær hypertensjon. Årsakene til essensiell hypertensjon er i stor grad ukjent. Hva er kjent er at kronisk hypertensjon er generelt gått ned fra generasjon til generasjon, så genetikk kan spille en rolle i hvem kontrakter tilstanden. Bare en liten prosentandel av kvinner som har kronisk hypertensjon lider av sekundær hypertensjon. Sekundær hypertensjon er generelt forklart via en annen tilstand, for eksempel utseende nyresykdom, binyrene svulster, og sammentrekning av arteriene til nyrene. Den tredje typen av kronisk hypertensjon skjer gjennom svangerskap i løpet av tredje trimester.

Komplikasjoner /risiko

De fleste gravide kvinner som er diagnostisert med kronisk hypertensjon opplever svært få problemer. I tredje trimester, vil kvinner opplever svingninger i blodtrykket. Men det er noen risiko for kvinner med kronisk hypertensjon som kan være forårsaket av disse svingningene. Noen kvinner kan oppleve en økning i blodtrykket som kan trolig føre til et hjerneslag eller andre komplikasjoner. Preeklampsi og morkakeløsning er også risikofaktorer for kvinner med kronisk hypertensjon. Preeklampsi kan forårsake skader på organsystemer og kan føre til anfall og en økning i blødning. Morkakeløsning oppstår når morkaken løsner fra veggen av livmor for tidlig. Dette kan føre til sterke rier, blødninger og tidlig levering. Den mest alvorlige konsekvenser, slik som lever og nyresvikt, kan oppstå hvis den forblir ubehandlet hypertensjon.

Symptomer

Det finnes ulike symptomer assosiert med kronisk hypertensjon at gravide mødre bør være oppmerksomme på. Hodepine eller migrene og ødem eller hevelse i hender, ansikt, og kalver (ødem i ankler og føtter er mer vanlig), synsproblemer, vektøkning på 4 eller flere pounds i en uke, smerter eller ømhet i øvre abdomen, og kvalme eller oppkast er vanlige symptomer for hypertensjon. En reduksjon i barnets bevegelser i løpet av tredje trimester er også et alvorlig tegn for hypertensjon. Hvis en kvinne opplever noen eller alle av disse symptomene, bør hun rådføre seg med lege umiddelbart.

Behandling

Generelt blir kvinner med kronisk hypertensjon overvåkes regelmessig av sin lege å behandle og kontrollere høyt blodtrykk. Legen vil se etter tegn på blødning (et tegn på morkakeløsning) samt utføre ulike medisinske tester og prosedyrer som er normalt for gynekologisk behandling på en økt basis. Regelmessige blodprøver er likeledes tatt for å sjekke blodverdier, lever og nyre. Hvis en kvinne tar medisiner for å behandle henne hypertensjon, bør hun ta kontakt med legen sin før du blir gravid. Visse medisiner kan påvirke fosteret.

Forebygging /løsning

Enhver kvinne pre-diagnostisert med kronisk hypertensjon før du blir gravid bør ta visse skritt for å sikre sunne levering av barnet sitt. Behandling for alle komplikasjoner av hypertensjon bør være første skritt for helsen til mor og barn. Kvinner som er overvektige er i en høy risiko for å oppleve preeklampsi, derfor bør de gå ned i vekt før du blir gravid. Blodtrykket bør overvåkes av både den gravide moren og hennes lege til enhver tid.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------