Stilling: helse > hud >

om prostata

   Den mannlige prostatakjertelen er en valnøtt-sized kjertel som veier ca en unse, og er en og en halv inches lang. Det er en væske produserer organ som sitter under blærehalsen, ved siden av urinrøret og foran endetarmen. Det består av tre lapper, midten og to ytterste fliker. Prostatakjertelen forblir sovende til den mannlige når puberteten. På den tiden, vokser prostata til omtrent på størrelse med en kastanje og fylles med væske som hjelper produsere sæd, alkalisk væske som inneholder proteiner og mineraler som beskytter sæden, og væsker som hjelper utløsning. Det er mange små kjertler i prostata samt muskelvev

Prostata Soner

Prostata inneholder fem soner. Sytti-fem prosent av kjertlene er plassert i den største sonen, kalles den perifere sonen. Den perifere sonen er området som de fleste biopsier er tatt. Det er også den vanligste området der kreft og kronisk prostatitt forekommer. Overgangen sonen er den sonen som omgir urinrøret. Den fremre sonen dekker omtrent en tredjedel av prostata og består for det meste muskler. Den sentrale sonen inneholder de fleste av de øvrige kjertler. Muscular preprostatic vev utgjør den femte sonen og holder sæd fra rygg strømmer inn i blæren.

Forstørret prostata

Den prostatakjertelen fortsetter å vokse langsomt i løpet av mannlige liv. Ifølge Cedars-Sinai, oppstår det en forstørret prostata hos ca 43% av den mannlige befolkningen over 60 år. Benign prostatahyperplasi (BPH) er en forstørret prostata, og er en vanlig tilstand hos menn over 40 år. Symptomer på et forstørret prostata inkludere et behov for å urinere oftere, en manglende evne til å fullstendig tømme blæren og problemer med å starte urinering med en svak urin flow gang vannlating har begynt.

Prostatitis

prostatitt er en forstørret prostata skyldes betennelse eller irritasjon. Det kan være forårsaket av bakterier eller skade. En brennende følelse ved vannlating kan være et tegn på prostatitt, samt et behov for å urinere oftere. Prostatitt kan også være ledsaget av feber og sløvhet.

Prostate Cancer

I følge Cedars-Sinai, er den nest vanligste formen for kreft prostatakreft. Symptomene er de samme som andre prostata problemer, inkludert en hyppig trang til å urinere, svak eller avbrutt urin flow, smerte wile urinerer og inkontinens. Prostatakreft symptomer kan også inkluderer blod i urinen, manglende evne til å få ereksjon, smertefull ejakulasjon og nedre ryggsmerter. Diagnostiske tester av en lege kan hjelpe med å finne årsaken til symptomene. Diagnosen prostatakreft kan bare bekreftes ved en biopsi.

Behandlinger

Behandlinger for prostata problemer varierer etter forholdene. Noen ganger kan en forstørret prostata bli beroliget av et varmt bad, andre ganger, medisiner som alfablokkere er i orden. Behandling for prostatakreft kan inneholde hormonbehandling, kirurgi, stråling eller kjemoterapi.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------