Stilling: helse > hud >

postpartum prevensjonsmetoder

   Det siste på de fleste nye moms 'sinn er å ha en annen baby etter nylig å levere den i armene. Men med mindre du er oppmerksom på dine prevensjon alternativer, du bare kan være på vei ned den veien fortere enn du ønsker. Det postpartum kropp og amming kan forstyrre enkelte tradisjonelle prevensjonsmetoder, så det er best å snakke med legen din med en gang om forebygging metoden du har tenkt å bruke

Prevensjon Piller

P-piller er vanligvis den første tanken en kvinne har når det gjelder prevensjon. Ikke-ammende kvinner kan bruke p-pille. Ammende kvinner trenger å unngå østrogen, som er i de fleste p-pille piller, fordi det kan forringe kvaliteten og kvantiteten på en kvinnes morsmelk. Ifølge Dr. Spock's hjemmeside, bør p-piller som inneholder østrogen ikke brukes i løpet av de første seks månedene av amming. Nye prevensjon som inneholder kun gestagen regnes som trygt mens du ammer, men disse medikamentene er litt mindre effektive enn standard-piller.

Amming

Amming i seg selv kan brukes som en postpartum prevensjon alternativet. Ifølge Family Health International, eksklusive amming, så lenge barnet ikke går mer enn 8 timer uten å spise, er 98 prosent effektivt i å hindre eggløsning og derfor graviditet. Dette gjelder for de første seks månedene etter at en baby er født. Den tekniske betegnelsen på denne prevensjon er lactational amenoré. Denne metoden fungerer ikke hvis babyen er supplert med formel eller begynner med fast føde før seks måneders alder.

Barrier Metoder

Barrier metoder er et annet alternativ for postpartum prevensjon. Kvinner som velger å bruke en membran bør monteres tilbake etter fødselen, som vaginal området endringer i størrelse og form etter en normal levering. En membran vil ikke passe til cirka tre måneder etter fødsel, på grunn av endringer som skjer i skjeden under fødselen, så en annen form for prevensjon må brukes før en lege kan riktig plass mellomgulvet. Kondomer er en annen barriere alternativ noen par vurdere.

Natural Family Planning

Natural familieplanlegging er vanskelig å gjøre etter fødselen, spesielt hvis en kvinne er breastfeeding. Dette er fordi det er vanskelig å forutsi tidspunktet for en kvinnes syklus etter fødselen. Hver nye mor vil få henne perioden tilbake på et annet tidspunkt, og eggløsning kan skje før avkastningen av menstruasjonen. Familier interessert i naturlig familieplanlegging, men som ikke ønsker å ha en ny baby snart etter fødselen av et barn bør praktisere en annen form for prevensjon før kvinnens syklus avkastning.

Uttak

Uttak, eller "pull out"-metoden, er noen ganger brukt som en postpartum prevensjon alternativet. Dette er når mannen vil trekke seg ut av partneren sin like før utløsning. Når utført riktig hver gang, har uttak en 96 prosent suksessrate. Men mange menn er ikke i stand til tid tilbaketrekkingen så bra som de skulle ønske, så sant suksessrate er nærmere 75 prosent, ifølge Planned Parenthood. Også, kan pre-ejakulere væske inneholder noen sperm, så graviditet kan fortsatt oppstå selv når metoden praktiseres riktig.

Andre alternativer

Andre alternativer for prevensjon etter å ha en baby inkluderer intrauterine enheten (spiralen), en tubal ligation, vasektomi, og injiserbare hormonelle prevensjonsmidler. Spiralen er en enhet settes inn i livmoren som hindrer graviditet. Den kan plasseres seks uker etter fødselen og er ganske effektiv. En tubal ligation er en permanent fødselskontroll alternativet som effektivt steriliserer kvinnen. En vasektomi er en permanent fødselskontroll alternativet som effektivt steriliserer mannen. Injiserbare hormoner, slik som Depo-Provera, er progestin-bare hormonelle prevensjonsmidler som er levert via et skudd.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------