Stilling: helse > hud >

tegn og symptomer på høyt hormon nivå

   Femti prosent av kvinner over 35 år vil oppleve høye hormonnivået. De symptomer og tegn for høye hormonnivåer er varierte og ofte så generelle at kvinner som opplever dem forveksler dem som tegn på menstruasjon eller aldring. Det er også mer alvorlige helsemessige symptomer relatert til høyt hormonnivå. Derfor er det viktig for enhver kvinne opplever disse symptomene for å rådføre seg med legen sin for å fastslå årsaken

Fysisk Symptomer

High hormonnivåene kan påvirke en kvinne fysisk. Noen av disse symptomene omfatter endringer i sin månedlige og premenstruelle syklus. Kvinner med høyt hormonnivå kan oppleve uregelmessige perioder, kramper og vannretensjon. Uforklarlig vektøkning, kviser, ømme bryster, migrene eller annen hodepine, hetetokter, tynt hår, ansiktshår, allergi, fet hud og basal kroppstemperatur uregelmessigheter er andre symptomer forbundet med høyt hormonnivå.

Emosjonell Symptomer

Kvinner med høyt hormonnivå kan oppleve symptomer som påvirker dem følelsesmessig, psykologisk og nevrologisk. Disse symptomene kan omfatte: humørsvingninger, depresjon, angst og hukommelsestap. Kvinner som lider av høye hormonnivået også kan oppleve en lav sex stasjonen.

Helse-Related Symptomer

Det er mer alvorlige, helse-relaterte symptomer og tegn forbindes med høyt hormonnivå. Disse problemene omfatter osteoporose eller tynning av bentetthet, endometriose, urinveisinfeksjoner, høyt blodtrykk og spontanaborter. Siden noen av disse helseproblemer kan diagnostiseres uavhengig av en diagnose av en hormonell ubalanse, er det viktig å holde orden på disse helse problemer med en lege, og å dokumentere om det er en gjentakelse av noen av disse helseproblemer over en lang periode med gang.

Årsaker

Hormonell ubalanse kan være forårsaket av en rekke sykdommer. Kjertel problemer, for eksempel med hypotalamus, skjoldbruskkjertelen eller hypofysen, kan føre til høye nivåer av hormoner i kroppen. Problemer forårsaket av eggløsningen også kan være en årsak. Høye nivåer av androgener, eller mannlige kjønnshormoner, eller prolaktin kan påvirke eggløsning og skape en ubalanse i en kvinnes hormoner. En annen årsak, polycystisk ovariesyndrom, oppstår når en kvinne genererer mannlige hormoner på nivåer som er unormalt høy. Men en mer vanlig årsak til hormonelle ubalanser er for tidlig menopause.

Solutions

Enhver kvinne diagnostisert med høyt hormonnivå bør konsultere sin lege for eventuell behandling. Urte-og homøopatiske midler, som for eksempel chasteberry og klaseormedrue, kan lindre noen av symptomene for høy hormon nivåer, men en kvinne bør konsultere sin lege for å finne ut hvilke typer behandlinger er trygge og effektive for henne.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------