Stilling: helse > hud >

tegn på overgangsalder

   Overgangsalderen oppstår når en kvinne slutter å ha menstruasjon og når hun ikke lenger er fruktbar. Ifølge Mayo Clinic, må en kvinne være uten en periode for ett år før hun anses for å være overgangsalderen. Gjennomsnittsalderen på overgangsalder er 51. Menopausale symptomer kan begynne oppstår lenge før en kvinne opplever den siste av hennes menstruasjonssykluser. Tidsperioden før menopause kalles perimenopause og det kan vare opp til åtte år. Menopause er utløst av redusert produksjon av østrogen og progesteron. Disse hormonene, som er produsert av eggstokkene, kontroll menstruasjon. Når eggstokkene til slutt stengt helt ned, vil menstruasjonen opphøre å oppstå

hetetokter

Ifølge Mayo Clinic , 75 prosent av kvinner i overgangsalderen har hetetokter eller annen gang. Disse hetetokter føre en kvinne til å plutselig føle seg hot, det meste i ansiktet og overkroppen området. Kvinnene kan vises rød og svett. I tillegg kan hetetokter være ledsaget av en rask hjerterytme, tretthet og svimmelhet. Hot flashes kan vare bare noen minutter eller så lenge som en halvtime. Hyppigheten og varigheten av hetetokter varierer fra kvinne til den neste. Hot flashes kan være årsaker som følge av en feil hypothalamus. Hypothalamus styrer kroppstemperaturen.

Søvnproblemer

Kvinner som er i perimenopause og overgangsalder stadier kan ha søvnproblemer. De kan noen ganger opplever søvnløshet, og som et resultat ikke får tilstrekkelige mengder søvn. Dessuten kan de bli brått vekket av nattesvette og har problemer med å sovne igjen etterpå. Noen kvinner opplever også hetetokter om natten som holder dem våkne i perioder om natten. Mangelen på restorative søvn om natten kan i sin tur føre til dagtid irritabilitet og humørsvingninger.

Redusert Vaginal Smøring

Kvinner nærmer seg overgangsalderen kan oppleve vaginal tørrhet. Vaginal tørrhet kan forårsake intens kløe i vaginal området. Det kan også føre til en ubehagelig brennende følelse i vaginal området. Vaginal tørrhet fører ofte til redusert seksuell lyst, fordi tørrhet vanligvis resulterer i smerter og ubehag under samleie. Noen ganger økt vannlating og økt urin haster følge vaginal tørrhet. Vaginal tørrhet kan behandles med over-the-counter seksuelle smøremidler som KY Jelly, som er et vannbasert glidemiddel seksuelle. Silikon-baserte smøremidler kan brukes i tillegg.

Emosjonelle symptomer

Kvinner kan oppleve emosjonelle symptomer som humørsvingninger, angst og depresjon under perimenopause og overgangsalder. Noen kvinner kan oppleve økt irritabilitet også. Humørsvingninger kan være et resultat av hormonelle forandringer, men de kan også være resultat av søvnmangel. Før overgangsalder og perimenopause, blir en kvinne vant til henne hormonnivået. Når perimenopause og menopause oppstår, kan den varierende hormoner føre til emosjonelle opprørt. Disse følelsesmessige symptomer som ofte ikke krever medisinsk behandling, men medisiner kan brukes hvis symptomene begynner å forstyrre hverdagen fungerer.

Andre Symptomer

De fleste kvinner vil ha uregelmessige perioder for en periode frem til overgangsalderen. Perioder kan også endre ved å bli lengre, korte, lettere eller tyngre. En kvinne som nærmer seg overgangsalderen kan oppleve vektøkning, spesielt i mageregionen. I tillegg kan brystene mister noe av sin rundhet. Noen kvinner kan oppleve thinning av håret. Kvinner kan også oppleve mer tretthet enn vanlig, konsentrasjonsvansker, hodepine, svimmelhet, mage opprørt, økt allergier og økt ansiktshår.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------