Stilling: helse > hud >

alternative behandlinger for bakteriell vaginose

   Bakteriell vaginose (BV) er en vanlig type vaginal infeksjon som oppstår når det er en overvekst av visse bakterier i skjeden. Leger ofte foreskrive antibiotika som behandling for bakteriell vaginose. Antibiotika kan med hell behandle denne tilstanden i mange kvinner. Imidlertid kan andre kvinner opplever bivirkninger ved bruk av antibiotika eller har gjentatte anfall med BV selv etter behandling. For kvinner som ønsker andre alternativer, er det noen naturlige alternative behandlinger for bakteriell vaginose.

Fakta

Bakteriell vaginose vanligvis utvikler seg når det er en ubalanse av bakterier i skjeden. En økning eller overvekst av anaerobe bakterier forårsaker denne ubalansen. Noen symptomer på BV er utflod ledsaget av en ubehagelig lukt, brennende følelse mens urinering, kløe og smerte. Den eksakte årsaken til bakteriell vaginose er uklart. Imidlertid kan visse aktiviteter som skylling og seksuell kontakt med en ny partner eller flere partnere forstyrre balansen av bakterier og øker kvinners risiko for å få bakteriell vaginose. Det er viktig å være riktig diagnostisert og behandlet for BV å unngå visse komplikasjoner.

Betydning

Når forblir ubehandlet, bakteriell vaginose kan føre til helseproblemer. Noen av komplikasjoner forbundet med BV er for tidlig fødsel for gravide kvinner med BV, økt risiko for bekkeninfeksjon, og en større sjanse for å skaffe seg en seksuelt overført infeksjon eller HIV.
Behandling er viktig å unngå disse helserisiko. For BV, leger foreskrive oral antibiotika eller antibiotika kremer eller gels som metronidazol, som kommer i enten pille form til oral bruk eller som en vaginal gel. Et annet antibiotikum kalt clindamycin kommer som en krem. Denne tilstanden kan komme tilbake etter behandling. For kvinner som ønsker å bruke alternative behandlinger for bakteriell vaginose, er det noen alternativer.

Tea Tree Oil

Tea tree olje har antimikrobielle egenskaper som kan være nyttig i behandling av bakteriell vaginose. Bruk av tea tree olje stikkpiller i en blanding av varmt vann og tea tree olje er påstått å være effektive behandlinger for denne tilstanden. Sørg for å fortynne tea tree olje da det kan føre til irritasjon. Det finnes andre måter å tilberede og bruke tea tree olje (se Resources). Vær oppmerksom på at du bør bruke denne behandlingen med råd fra en lege. Ikke svelges tea tree olje.

Yoghurt

Yoghurt kan være en annen alternativ behandling for BV. Upasteurisert yoghurt inneholder Lactobacillus acidophilus, som kan bidra til å gjenopprette balansen i skjeden bakterier. Kvinner kan enten ta det muntlig eller bruke den direkte inn i vagina. Denne behandlingen krever bruk av vanlig, upasteurisert yoghurt. Du kan spise yoghurt eller ta acidophilus piller. Kvinner kan også utnytte en vaginal sette inn for eksempel en tampong gjennomvåt med yoghurt. En annen metode er å bruke en vaginal krem applikatoren å bruke yoghurt om natten for ca tre til sju dager.

Hensynet

Kvinner kan redusere deres risiko for å få bakteriell vaginose ved å ta noen forebyggende tiltak. Noen av disse inkluderer å unngå skylling med jevne mellomrom og får rutinemessig bekken eksamener. På samme måte kan gode hygiene være effektive i å unngå en vaginal bakterier ubalanse (se Resources). Sikker sex praksis som avholdenhet og bruk av kondom kan også bidra til å redusere forekomsten av bakteriell vaginose.
Selv om det er noen alternative behandlinger for bakteriell vaginose som kan være nyttig, ikke prøv å selv-behandle deg selv. Hvis du har symptomer på BV, er det viktig å se en lege. Å være diagnostisert og behandlet på riktig måte kan redusere risikoen for komplikasjoner. Det er også viktig å veie alle farer før bruk alternative behandlinger for bakteriell vaginose, eller andre skader.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------