Stilling: helse > hud >

de første symptomene på overgangsalder

   Menopause, en fase som markerer den faste slutten av menstruasjon og fruktbarhet, er en naturlig biologisk prosess og er en normal del av enhver kvinnes helse. Mens mange kvinner opplever symptomer på tretthet, følelsesmessig og fysisk ubehag, og kramper, de tidligste symptomene er ofte mye mer subtil Betydning En kvinne har offisielt begynt å gjennomgå menopause når det har vært ett år siden hennes forrige periode. I USA, er den gjennomsnittlige alderen for kvinner som gjennomgår overgangsalder 51. Når overgangsalderen starter, begynner eggstokkene å gjøre mindre østrogen og progesteron, to hormoner som bistår i å regulere menstruasjonen. Denne prosessen begynner vanligvis i en kvinnes sent 30-årene, da færre potensielle egg modnes i eggstokkene. I løpet av denne tiden, er eggløsningen mindre forutsigbart, og dermed fruktbarhet avtar, kanskje på grunn av hormonelle endringer i kroppen.

Symptomer på Perimenopause

Perimenopause, en naturlig prosess som skjer mens en kvinne er fortsatt menstruerer, er ofte den utbruddet av overgangsalder. Selv om kvinnen er fortsatt eggløsning, begynner hun å oppleve menopausale symptomer, blant annet stiger og faller i hormon nivå og humørsvingninger. Kvinner kan også oppleve hetetokter og ømme bryster i denne perioden. Vanligvis varer perimenopause fire til fem år før du gir vei til overgangsalderen.

Tidlige symptomer på overgangsalder

Den tidligste symptom på overgangsalder er mangel på regelmessige perioder. Fordi leger vurdere menopause å skje ett år etter den siste perioden, den første symptomet en kvinne som regel erfaringer gjentas savnet perioder. Andre tidlige symptomer er nedsatt fertilitet, vaginal tørrhet, avbrutt søvn og humørsvingninger. En kvinne kan også oppleve hetetokter, og se en økning i abdominal fett og en fortynning av håret. Bryster noen ganger også miste sin fylde.

Tidligere Innsettende overgangsalder

Selv om den gjennomsnittlige alderen for kvinner som gjennomgår overgangsalder er 51, noe kvinnen opplever menopausale symptomer tidligere dersom de har gjennomgått før medisinske prosedyrer eller vilkår, herunder visse hysterektomi prosedyrer, kjemoterapi eller strålebehandling, eller for tidlig eggstokksvikt. Under en hysterektomi, er en kvinnes livmor fjernet, men eggstokkene fortsette å slippe egg, men hvis en kvinne gjennomgår en total hysterektomi eller bilateral ooforektomi, kan overgangsalder begynne med alle pre-menopausale symptomer. Kjemoterapi og strålebehandling kan også indusere overgangsalder, som resulterer i hetetokter og utbruddet av overgangsalder. Prematur eggstokksvikt resulterer også i en tidligere overgangsalder. Omtrent én prosent av kvinner opplever overgangsalderen før fylte 40 år.

Søker legehjelp

Mens menopause er en naturlig biologisk prosess, er det viktig å kommunisere med legen ved utbruddet av perimenopause og overgangsalder. Hvis du har gått glipp av en periode, men er usikker på om overgangsalderen har begynt, er det viktig å møte med en lege for å avgjøre om du er gravid. Vanligvis leger tar en medisinsk historie, fullføre en bekken eksamen og eventuelt bestille en graviditet test. Det er også viktig å søke lege hvis du opplever blødninger fra skjeden etter overgangsalderen.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------