Stilling: helse > hud >

hva er årsakene til neseblødning hos barn?

   Neseblødning er normalt hos friske barn, men noen kan oppleve neseblødning oftere enn andre. Mens tilstanden er relativt enkelt å behandle, kan oppmuntre sunne vaner bidra til å redusere hyppigheten av neseblødning for barnet ditt

Årsaker til neseblødning hos barn

En nese kan begynne å blø når en av de små blodårene langs nesen sprekker eller brudd. Vanligvis er dette forårsaket av normal barnets atferd som å plukke på nesen, blåse inn i en vev for hardt eller traume mot nesen under avspilling. Den vene også kan briste dersom barnet har noe som ligger i det indre av nesen. Av og til kan et tørt klima som et hus eller et klasserom med en air-condition enhet eller et varmeapparat føre til at nesen cannel å tørke ut, noe som resulterer i en nese blø.

Frequency in neseblødning

De som kan oppleve blø neseblod oftere enn andre kan skyldes det faktum at noen har årene ligger tettere opp til slimhinnene i nesen. Årer som er nær huden er mer sannsynlig å sprekke når provoked eller berøring. Hvis dette er årsaken til barnets neseblødning, en enkel prosedyre som cauterizes foran på nesen kan utføres av en lege. En ekstra grunn til hyppigere neseblødning er barnets atferd. Dersom barnet er svært plukke nesen, kan han være irriterende slimhinnen i nesen. For å minimere neseblod, kuttet barnets negler ofte for å motvirke plukke, og bruke vaselin på nesen nattlige til hydrat puste kanalene.

Behandling av neseblødning hos barn

Så snart barnet begynner å oppleve en neseblødning, har barnet sitte opp. Enten holder barnets nese eller, hvis barnet er gammelt nok, oppmuntre ham til å holde sin egen nese. Grepet skal være fast og brukes på lavere, mykere område på nesen mellom tommelen og pekefingeren. Holding nesen gjelder press direkte til blødning venen og oppfordrer stedet blødningen til å koagulere. Selv om noen leger anbefaler at et barn legge seg under en neseblødning, øker denne bevegelsen blodtrykket i hodet, sende mer blod til nesen. Legge trykk på nesen i ca 10 minutter. Fordi denne opplevelsen kan være veldig traumatisk for barnet, som kanskje tror noe er alvorlig galt med helsen deres, er det viktig å minne barnet som neseblødning er vanlig og ingenting å være bekymret. Instruerte barnet til å se på TV eller lytte til en bok lest opp kan bidra distrahere barnet.

Nose Bleed Forebygging

For å forhindre neseblødning hos barn, oppmuntre sunn atferd, herunder diskusjoner om hvorfor nesen plukke er dårlig. Trimming barnets negler kan også motvirke nesen plukking. I tillegg overvåke barnet for å sikre at ingen objekter er satt inn i nesen kanalene, og oppmuntre til sunne spille der skader i nesen unngås. En luftfukter kan også brukes i et barnerom eller lekerom hvis luften er tørr.

Expert Insight

Selv om neseblødning er en normal tilstand for friske barn, er det viktig å vite når du skal kontakte en barnets lege. Hvis blødningen er overdreven og kan ikke kontrolleres, eller hvis du mistenker at nesen er brukket, er det viktig å kontakte lege umiddelbart. En lege skal også underrettes hvis barnet har problemer med å puste, eller hvis blødningen kommer andre steder, slik som nese eller tannkjøtt. Til slutt, bør legen tas i bruk hvis du mistenker et fremmedlegeme sitter fast i nesen og kan ikke fjernes.
----------------------------------
Relaterte artikkelen:
----------------------------------
Andre artikkelen:
----------------------------------