Stilling: helse > hud >

hvordan du kan hjelpe barnet å se på den lyse siden av kronisk sykdom

  Som foreldre til barn med kroniske helsevesenet behov, er vi skattlegges med å holde følelsene i sjakk og å ikke la angsten til show. Våre barn er avhengig av oss for å lære dem å mestre sykdommen. Hvis vi mister det, så vil de miste det. Hvis vi ikke mestrer, vil de ikke lære å takle. Dette kan være ganske vanskelig i møte med konstant stress og nye medisinske utfordringer. En måte som jeg har lært å håndtere er ved å telle våre velsignelser og ser på den lyse siden
en.
Tell velsignelser.
Selv om det kan være vanskelig å telle dine velsignelser blant medisinske forsøk, telle dem sikkert brightens ditt syn! En av mine barn med Shwachman-Diamond syndrom har også en mengde andre medisinske utfordringer. Blant annet har han hatt nevrokirurgi for utgivelsen av bundet ryggmargen og behandlet med en nevrogen blære så lenge han kan huske. Som vi sto i en eksamen rommet nylig, måtte jeg minne meg selv, "Pattie, ikke miste det. Hvis du mister den, vil han miste det. Hvis du ikke mestrer, vil han ikke takle. "I det øyeblikket jeg umiddelbart begynte å telle mine velsignelser, og prøvde å se velsignelser i hans måtte begynne intermitterende kateterisering (IC). Det var veldig vanskelig for meg å inneholde mine følelser når legen forklarte våre valg den dagen. Jeg visste at alt jeg var følelsen må foredles for sønnen min. Jeg visste at jeg måtte holde meg så kult at jeg kunne hjelpe ham å takle. Det var vanskelig å finne positive i IC, ingen tvil, men jeg visste at hvis vi ønsket å gjøre det gjennom den første dagen, ville vi trenger å fokusere på de velsignelser for å komme oss gjennom. Som vår venn Angela Brown pleide å si, "Positive tanker tilsvarer positive resultater. " Det første trinnet i å være positive, er å telle dine velsignelser.
To.
Be.
Bønn vil roe din sjel, og lar deg i kontakt med Gud. Jeg innrømmer at jeg er ikke alltid så stor om å telle mine velsignelser, spesielt i perioder med ekstremt stress. Før vi begynte vår trening, min sønn og jeg knelte ned og ba. Mitt hjerte nærmest brakk da han fortalte meg, "Jeg tror ikke Jesus er med meg. Hvis han var med meg, ingenting av dette ville skje. "Vi senere snakket om hvordan Jesus selv ropte ut fra korset for hans far. Jeg fortalte ham at han gjorde det, slik at vi skulle vite at han forsto hvordan vi følte. Vi snakket også om den positive siden av IC mens vi ventet på sykepleier å komme i å trene oss. Vi telte våre velsignelser. Stoppe å be ga oss det løftet vi trengte for å kunne telle våre velsignelser! Bønn er viktig!
Tre.
Kryss av det positive.
Lag en liste og krysse av ting du anser for å være en positiv om din nåværende medisinske situasjon . Det er kanskje ikke lett å gjøre, men det vil minne om at det er positive til behandlingen! Det har vært livsforvandlende å gjøre intermitterende kateterisering (IC) hver fjerde time om dagen. Jeg ville lyve hvis jeg sa jeg kan alltid se den positive siden av IC. Den første uken ofIC var smertefull utenfor mål. Da han var lei seg en natt i løpet av denne første uken, begynte jeg å snakke med ham om hvordan vi kunne se på det positive. Denne nye behandlingen ville bli hardt, men han ville være tørr og forhåpentligvis ikke har uhell. Han ville være i stand til å gå og spille, og ikke trenger å bekymre deg for ulykker. Han ville ikke å bekymre deg om hvorvidt hans venner kanskje merke. Han kunne komme inn for IC og gå rett ut igjen å spille. Jeg forklarte at mens han måtte starte medisiner som han mislikte, ville vi gjøre det på en annen plan, slik at bivirkningene kan være redusert. Disse var alle tingene vi kunne krysse av på "positive" kolonnen. IC ville også være å beskytte sine nyrer fra skader på grunn av hans høye trykk, nevrogen blære. Masse positive være krysset av den dagen.
Fire.
Ikke vær redd for å bli opprørt over de negative, mens på samme tid på å fokusere på det positive.
Snakk om den negative siden av behandlingen. Du må snakke om det, erkjenner at det er negative. Ikke minimere din situasjon. Som min sønn lå i sengen en natt, gråt han litt når han skjønte at IC kan være for alltid. Han sa at han ønsket å være en normal gutt. Jeg fortalte ham at jeg aldri ønsket å minimere problemene sine, eller få ham til å tenke at det å ha helseproblemer eller å måtte catheterize var ikke en stor avtale eller noe verdig til å bli opprørt over. Etter at jeg sa at, jeg la til, "Men, du vet, vi trenger virkelig å telle våre velsignelser. Det er så mange barn der ute som har det mye verre. Selv kateterisering er ikke gøy, vil du fortsatt kunne gå ut og leke, kan du likevel sykle, spille baseball, bade og så mange andre ting. Du må catheterize hver fjerde time, men du vil fortsatt kunne gjøre alle de tingene du var i stand til å gjøre før. "
Fem.
Innse at ingen er normal. Alle har styrker og svakheter.
Ikke én person på planeten er helt normalt. Den kvelden, vi diskuterte også vanskelige emner. Jeg fortalte min sønn at selv barna han føler er "normal" skulle ønske at de var normale. Det kan være en normal del av barndommen til å føle som om du ikke passer på, at du er noe annerledes enn andre, så hva han følte var, faktisk, NORMAL. Vi snakket også om hvordan alle har styrker og svakheter, alle har kamper og lidelse. Disse temaene er ikke lett å få opp med et barn, men de er viktige begreper for et barn å lære. Som foreldre er det vår jobb å hjelpe hver av våre barn bygge på deres styrker og overvinne sine svakheter, kronisk sykdom eller ikke. Min én frisk sønn slet i mange år med leseforståelse problemer mens min SDS guttene har aldri behandlet med lærevansker. Vi har alle problemer å overvinne, det er bare et spørsmål om grad. Telle velsignelser er et bevisst valg å se på positive ting i livet ditt. Mens du trenger å ta hensyn til de medisinske detaljene, har du et valg om hvordan det påvirker ditt syn.
6.
Det lønner seg å være positive og telle dine velsignelser!
Feeling bedre etter at vi snakket lenge den kvelden, sa vi våre bønner, og han sovnet. Et par dager senere, da vi gikk inn i butikken, min sønn annonsert, "hive ikke kommer til å bli så ille. " Faren så på ham og sa: «Vel, det er en positiv holdning til å ha . "Sønnen min sa," Vel jeg lært å se på den lyse siden av mamma. "Det talte volumer til meg. Som mor, det gjør jeg påvirke hvordan mine barn takle motgang. Hvis jeg er negativ, så vil de bli negative. Hvis jeg er positiv og telle mine velsignelser, så vil de lære å gjøre det samme.

Tips og advarsler


 • Intermitterende kateterisering er vår nyeste medisinske hinder å overvinne, men vi har brukt den "teknikken" for å telle våre velsignelser å håndtere de mange andre medisinske problemer vi har møtt i håndtering Shwachman-Diamond syndrom i over tolv år nå.
  ----------------------------------
  Relaterte artikkelen:
  ----------------------------------
  Andre artikkelen:
  ----------------------------------