helse > hud >

om menopause ømme bryster og klumper

Posted by:  Vivian Håndstad    oppdatert: 2012-03-22
Hvis du er peri-overgangsalderen eller menopausen kroppen din kan reagere på samme måte hvordan den gjorde da du gikk gjennom puberteten, og første spirende bryster, eller når du var i første trimester av svangerskapet. Både puberteten og tidlig graviditet kan resultere i smertelig ømme og klumpete bryster. Overgangsalderen kan, også. Hormoner som kjører amok kan målrette bryst vev og gjøre en kvinne svært ubehagelig, så mye at hun ikke kan stå for noen å ta brystene, enn si å ligge på magen hennes.

fibrocystic Bryster

Hvis brystene føles ømme, såre og selv klumpete du kan ha fibrocystic bryster, ifølge Healthline. . Hormoner kan forverre denne tilstanden, som ikke er kreft. Det er en vanlig tilstand, og regnes ikke som sykdom.

Vev Swell og Hurt

Det samme hormonene som styrer menstruasjonssyklusen kan bli ansvarlig for å kjertel vev svelle, so notes Healthline. Når brystene hovne, strekker dette fibrøse vev, noe som resulterer i sårhet og ømhet. Cyster kan utvikle seg i brystene på grunn av disse hormonene, noe som kan resultere i væskefylte klumper (cyster). Disse ømme, klumpete cyster blir tydeligere før menstruasjonen, og kan bli enda mer merkbar hvis du er peri-menopausal og hormonene dine er over alt. Cyster er ikke kreft, for det meste. De er vanligvis benign.

Lumpiness og ømhet kan øke i overgangsalder

Womens-helse-co. uk forteller at overvekst av fibrøst vev i brystet, som kalles fibrose, eller økningen i cellene i brystene " støtte vev resulterer i fibrocystic bryster. Kanaler i brystene som normalt renne sekret bli blokkert, og dette skaper brystet cyster. Det er ikke uvanlig for at dette skal skje med en kvinne og overgangsalderen er assosiert med hormonelle forandringer. Økende lumpiness og ømhet kan skje som overgangsalderen nærmer seg.

Periductal Mastitt

Menopausale og post-menopausal kvinner kan utvikle et bryst infeksjon som heter periductal mastitt. Når dette skjer, har de melkekanalene bli betent. Symptomer på dette er utviklingen av et bryst klump; betente melkekanalene i areola, som er den huden som omgir brystvorten, brystvorten utslipp eller brystvorten tilbaketrekkingen og brystsmerter.

Vann Bevaring, hormoner at War

Beholde vann er en av grunnene til at brystene blir ømme. Dette problemet kan bli verre i overgangsalderen, eller det kan faktisk løse seg selv på denne tiden. Det skiller seg med hver kvinne, i henhold til Project Aware. Dr. John Lee notater som fibrocystic bryster er ofte et resultat av for mye østrogen og for lite progesteron, som er en av de hormonelle hendelser som er forbundet med overgangsalderen. Han anbefaler å bruke naturlig progesteron og tar vitamin E og vitamin B6 for å forebygge ømme bryster.